Mai multe cluburi au încercat să reducă salariile jucătorilor pentru a putea gestiona mai bine situația financiară dificilă, însă această măsură nu face parte din planul Realului. Conform MARCA, Real Madrid poate gestiona această criză mult mai bine decât majoritatea cluburilor din lume, datorită felului în care este condusă echipa și a situației financiare foarte bune, mai ales privind fondurile acumulate de-a lungul anilor.
Totuși, situația financiară bună a Realului nu înseamnă că lipsa unor venituri din drepturi de televizare sau de la zilele de meci pentru cel puțin nu va aduce pierderi.
Mai mulți președinți de cluburi din La Liga au vorbit cu Marca și au dezvăluit că jucătorii au cerut chiar ei tăierea de salarii, cum se întâmplă la Barcelona, unde salariile vor fi tăiate cu 70% până la reluarea fotbalului. FIFA a recomandat cluburilor să ia astfel de măsuri, dar nu organizația nu poate obliga pentru că nu are puterea legală de a face acest lucru. Real Madrid analizează situația.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
În ceea ce privește drepturile de televizare, La Liga a transferat deja banii, dar 29% din meciuri încă nu s-au jucat iar suma pentru acestea ar putea fi retrasă. Așadar, dacă nu vor fi meciuri, cluburile nu se vor mai putea baza pe acei bani. În plus, nu este clar ce se va întâmpla cu Champions League iar acest lucru va avea un impact major asupra bugetului din sezonul viitor.
Totuși, oficialii lui Real încă nu au discutat cu jucătorii, ei fiind la curent cu situația. În schimb, conducerea analizează toate posibilitățile pentru a exista un impact cât mai mic asupra veniturlor celor din lot. Drept urmare, eventualele reduceri salarile vor fi probabil de maxim 10%, dar numai după o analiză completă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59