Sezonul 2008-2009 a fost unul perfect pentru Iniesta, care fusese unul dintre cei mai buni oameni ai Barcelonei într-o stagiune istorică, în care clubul a câștigat titlul, Cupa, Liga Campionilor, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
La 25 de ani, Iniesta părea să aibă tot ce și-a dorit, însă un eveniment total neașteptat s-a produs în viața lui. Fără a găsi niște explicații foarte concrete, Andres a intrat în depresie, care s-a adâncit cu fiecare săptămână care a trecut. Totul s-a întâmplat în prima parte a stagiunii 2009-2010, iar părinții au fost primii care au observat ceva nefiresc în comportamentul mijlocașului.
"Noaptea în care am înțeles că situația e una grea a fost cea în care m-a întrebat, la miezul nopții, dacă poate dormi lângă mine. Am simțit că lumea cade pe bine, știam că ceva nu e în ordine cu el", a explicat mama lui Iniesta în documentar, completată de tatăl marelui jucător: "Mama lui își dăduse deja seama că ceva nu era în regulă cu Andres. L-am întrebat ce se întâmplă și mi-a zis: "Nu sunt bine, tată". Mi-a spus chiar că a uitat să joace".
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
IERI LA 09:49

Guardiola și jucătorii Barcelonei nu l-au putut ajuta pe Iniesta

Nici colegii de la Barcelona nu au putut să îl ajute pe Iniesta, mai ales că aceștia au înțeles prea târziu că Andres trece printr-un moment de cumpănă, iar moralul lui este la pământ.
"Din cauza modului în care este el, mai introvertit, nu ne-am dat seama de amploarea situației. Ne-am dat seama mai târziu că am fi putut să îl ajutăm mai mult, puteam fi mai mult alături de el. Dar el era în general foarte rezervat, așa că nu am știut prin ce trece", a dezvăluit Pique.
În cele din urmă, părinții au luat legătura cu Pep Guardiola, însă nici reputatul tehnician, cunoscut pentru modul în care reușește să își țină jucătorii cu moralul ridicat, nu a fost capabil să îl ajute. Clubul a luat legătura cu Imma Puig, un psiholog celebru, care l-a făcut pe Iniesta să se deschidă să își identifice problemele și să se împace cu sine însuși.
"Pep mi-a spus că este prima oară când întâlnește ceva de genul ăsta în cariera lui de antrenor, nu știa ce să facă. Andres m-a întrebat dacă poate fi ca înainte și i-am spus că nu va fi la fel ca înainte, va fi mult mai bine. A luat foarte în serios ce i-am zis și a arătat că e dispus să facă orice pentru a-și rezolva problema. Venea cu 10-15 minute înainte de fiecare ședință, aștetpa la ușă, nu voia să piardă niciun minut. A fost foarte deschis în a spune ce simte și cu ce se confruntă, nu s-a temut să se deschidă. Nu e neobișnuit ca, după un moment fantastic care ți se întâmplă în viață, să simți un gol", a dezvăluit Imma Puig.
Din fericire, Iniesta a ieșit rapid din depresie și în vara lui 2010, la Campionatul Mondial, a fost instrumental pentru victoria Spaniei. "Furia Roja" și-a trecut în palmares primul titlu mondial, după o victorie în finala cu Olanda. Meciul s-a decis în prelungiri, când în minutul 116 ibericii au marcat prin...Andres Iniesta.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
21/01/2022 LA 08:46
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
21/01/2022 LA 08:07