Horacio Gaggioli, impresar care a devenit graţie lui Messi unul dintre cei mai cunoscuţi din lume (în prezent îi reprezintă, printre alţii, pe Marco Asensio), a fost cel care l-a adus pe argentinian la Barcelona. Decizia a ţinut de proximitatea spaţială, Gaggioli stabilindu-se în Catalunia. Cu doar câteva săptămâni înainte, agentul lucrase la un proeict în Madrid şi a fost foarte aproape să se mute în capitala Spaniei. După cum singur a recunoscut într-un interviu pentru FIFA, asta ar fi însemnat că l-ar fi propus pe Messi la Real, lucru care cu siguranţă ar fi schimbat total faţa fotbalului în ultimele decenii.
"Familia lui Messi a vrut ca băiatul să meargă la o echipă din Europa şi m-au rugat să îl duc la o formaţie din oraşul în care stau eu. În acel moment, lucram pentru o companie în Madrid şi le-am zis să aibă puţină răbdare, pentru că am câteva lucruri personale de rezolvat. Dacă m-aş fi stabilit în capitala Spaniei, Messi ar fi ajuns să dea probe la Real Madrid, cel mai probabil", a dezvăluit Gaggioli.

Fizicul lui Messi, o mare problemă

Liga Națiunilor UEFA
Messi și Ronaldo, întrecuți de un sârb care a reușit o performanță impresionantă la echipa națională
ACUM 14 ORE
Barcelona a avut încredere în talentul argentinianului, dar dacă nu ar fi investit pentru dezvoltarea acestuia, mai mult ca sigur că nu am fi vorbit despre Messi ca despre un fotbalist etalon. De altfel, inclusiv agentul său a avut mici dubii în momentul în care l-a văzut prima oară.
"Când l-am văzut pentru prima oară pe Messi mi-am spus "băiatul ăsta e prea mic să joace fotbal". Am crezut că m-au păcălit cu toate poveştile despre el. Dar când l-am văzut lovind mingea, toate dubiile s-au risipit", a mai dezvăluit Gaggioli.
Fizicul lui Messi reprezenta o problemă şi, deşi toţi tehnicienii de la La Masia erau conştienţi de calitatea acestuia, se temeau că un jucător atât de firav nu poate reuşi în fotbalul mare. "Le-a plăcut de Lionel, dar unii dintre antrenori nu erau foarte convinşi", a spus Gaggioli.
Norocul Barcelonei a fost Carles Rexach, directorul clubului de fotbal al catalanilor, care s-a decis să îl ia în Academie după ce l-a văzut pe Messi preţ de numai 10 minute, într-o partidă de pregătire.
Astfel, pe 14 decembrie 2000, Messi semna primul său contract cu Barcelona, iar două decenii mai târziu e văzut de mulţi cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Astăzi, argentinianul va primi al 6-lea Balon de Aur, după un alt an fantastic la nivel personal.
International friendlies
VIDEO | Lionel Messi a ajuns la 100 de victorii cu Argentina și a sărbătorit cu o dublă încântătoare
ACUM 16 ORE
Ligue 1
Viitorul lui Messi, subiect de speculații! Care ar fi planurile starului pentru vara anului 2023
IERI LA 15:52