Barcelona și Messi au trăit o poveste de dragoste pentru fotbal timp de 15 ani. Acum, starul argentinian simte că nu-și mai găsește locul pe Camp Nou și marți a trimis un fax la club prin care cere să plece gratis. Problema este că acea clauză care îi permitea să facă mutarea la costuri zero a expirat în 10 iunie. Sfătuit de avocați, Messi le-a transmis șefilor catalani că pandemia a dat peste cap acest sezon, iar clauza poate fi activată și acum. Calculul lor este simplu. Sezonul s-a încheiat odată cu finala Champions League din 23 august și asta îi lasă lui Messi 10 zile pentru a pleca gratis de la Barcelona, echipa unde a crescut și alături de care a câștigat totul în fotbal. Această cerere a adâncit prăpastia dintre Messi și președintele Bartomeu, care nici nu vrea să audă de o plecare pentru mai puțin de 700 de milioane de euro. Această este clauza de reziliere!
https://i.eurosport.com/2020/07/16/2851252.jpg
Barcelona are mai multe motive pentru a ține cu dinții de cel mai mare jucător din istoria clubului.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24

Messi nu poate fi vândut

Barcelona îl consideră pe Messi ca principalul vector de imagine al clubului și nu vrea să audă de despărțire. Venirea lui Ronald Koeman este un motiv în plus pentru o reconstrucție în jurul lui Messi. La 33 de ani, Messi nu vrea să piardă 10 luni de fotbal doar pentru a părăsi echipa catalană la finalul sezonului viitor, atunci când îi expiră contractul! Faptul că Messi a fost cel mai mare jucător al Barcelonei și fanii sunt alături de el este un aspect pe care conducerea încearcă să-l valorifice în favoarea ei în aceste zile tensionate.

Slideshow

Topul celor mai bogați fotbaliști din lume! Un puști din Premier League, peste Ronaldo și Messi

11 imagini

Messi nu va fi inclus într-un schimb de jucători

Messi este dorit de Manchester City, acolo unde Pep Guardiola îl așteaptă cu brațele deschise. Englezii vor să facă un pachet spectaculos pentru a-i convinge pe șefii Barcelonei. Presa din Manchester scrie că City este gata să plătească 100 de milioane plus 3-4 jucători. Barcelona ar avea de ales dintre Gabriel Jesús, Bernardo Silva, Mahrez, Angeliño și Eric Garcia. Catalanii nu vor să intre într-o astfel de tranzacție! O aducere de jucători din Premier League nu ar fi eficientă din punct de vedere economic. Barcelona este și așa într-o cursă de reducere a bugetului global de salarii, iar Koeman a fost informat că nu va putea aduce fotbaliști cu pretenții salariale uriașe.
https://i.eurosport.com/2020/07/12/2848876.jpg

Plecarea lui Messi ar fi un semn de slăbiciune

Barcelona are deja o imagine proastă în ceea ce privește piața transferurilor. Catalanii au pierdut 4 lupte cu PSG pentru jucători în ultimii ani. Rând pe rând, Thiago Silva, Marquinhos, Verratti și Di María au refuzat să vină pe Camp Nou în favoarea salariilor uriașe de la Paris. Mai mult, în vara trecută, Bartomeu nu a reușit să gasească o soluție de a-l readuce pe Neymar. Patronul arab al lui PSG, Al Khelaifi a fpcut totul de a-și ține jucătorii! PSG a cedat doar în cazul lui Digne, o miză mică pentru șefii miliardari de la Paris. Problemele Barcelonei au fost vizibile și cazul altor tranzacții. David Alaba nu a fost convins de proiectul de pe Camp Nou, în ciuda mai multor asalturi. Coutinho a fost adus ca o mare vedetă de la Liverpool, iar acum Barca nu-i găsește cumpărator, iar tânărul fundaș de la Manchester City Eric Garcia trage de timp. Acum e rândul Barcelonei să spună "Messi are o clauză de 700 de milioane. Cine îl vrea, să plătească această sumă!" ca o dovadă că reprezintă în continuare o forță în fotbalul european.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14