Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul real pentru care Messi i-a întors spatele Barcelonei. De ce refuză să semneze prelungirea

Cristian Mihală

Publicat 03/07/2020 la 12:06 GMT+3

Lionel Messi a blocat orice discuție cu Barcelona privind negocierea viitorului contract. Măsura e una menită să îi transmită clar lui Bartomeu că a greșit enorm la cârma clubului, iar Marca chiar acreditează voalat ideea că argentinianul ar fi în tabăra lui Victor Font, marele rival al președintelui pentru alegerile din 2021.

La Liga | Leo Messi, căpitanul celor de la Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Barcelona părea la un moment dat marea favorită pentru câștigarea titlului în La Liga, dar scandul dintre Bartomeu și Emili Rousaud, fostul vicepreședinte, a dus la numeroase demisii în conducere și la o destabilizare a echipei. În acest moment, catalanii au 4 puncte de recuperat față de marea rivală, Real Madrid, după ce au remizat în 3 din ultimele 4 confruntări. Messi e extrem de supărat pe președintele blaugrana pentru că l-a adus pe Quique Setien, un tehnician fără pedigree și al cărui CV nu justifica o asemenea oportunitate. Totul în contextul în care Valverde, antrenor cu care decarul argentinian avea o relație excelentă, a fost înlocuit în ciuda opoziției fotbalistului.
În plus, Messi nu a fost sprijinit de Bartomeu nici în scandalul cu Abidal, de după plecarea lui Valverde, astfel că sud-americanul pare că vrea acum să plătească anumite polițe.
Decizia lui de a bloca negocierile cu Barcelona pentru un nou contract nu au nicio legătură cu dorința lui Messi de a părăsi Catalunya. Cel mai probabil argentinianul își va încheia cariera la formația blaugrana și va semna în cele din urmă prelungirea contractului scadent în 2021. Însă, aceste noi frământări arată încă o dată incompetența lui Bartomeu, fiind o lovitură de imagine posibil decisivă pentru alegerile de anul viitor.

Messi, alături de Victor Font, cel care e văzut favorit să devină președintele Barcelonei

Din câte se pare, Messi agreează ideea venirii lui Victor Font la conducerea Barcelonei, acesta fiind marele rival al actualului președinte. Font a promis că îl va instala pe Xavi pe banca tehnică, fostul mijlocaș fiind unul dintre bunii prieteni ai lui Messi. De altfel, fostul metronom de la mijlocul Barcelonei a dezvăluit de curând că el și stafful său se pregătesc pentru momentul când li se va da șansa să conducă formația de pe Camp Nou, menționând totodată că instalarea lui după noile alegeri pentru președinția Barcelonei ar fi o variantă ideală.
"Decizia lui Messi nu este un "la revedere" spus Barcelonei, ci este un apel de trezire către actuala conducere", notează As, care apoi punctează: "Dacă vedem în perspectivă, este un adevărat avertisment electoral".
În concluzie, Messi nu are în plan să părăsească Barcelona și va semna foarte probabil în cele din urmă prelungirea, dar a vrut să îi arate lui Bartomeu cât de multe greșeli a comis ca președinte al catalanilor și, indirect, să se asigure că acesta nu va câștiga un nou mandat de președinte.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo