Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

”Noi deja îl urmărim!” David Alaba a fost prezentat oficial de Real Madrid

Vlad Dumitrescu

Publicat 28/05/2021 la 19:48 GMT+3

David Alaba este, oficial, noul jucător al lui Real Madrid.

David Alaba wechselt vom FC Bayern München zu Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a anunțat transferul austriacului David Alaba într-o modalitate inedită. Spaniolii au pustat un videoclip în care contul de Twitter al clubului începe să îl urmărească pe austriac și a îndemnat fanii să facă același lucru.
”Real Madrid a ajuns la un acord cu David Alaba privind un contract pentru următoarele cinci sezoane. Alaba va fi prezentat oficial ca jucător al lui Real Madrid după Campionatul European din 2021”, a informat clubul spaniol.
Fundașul a fost curtat intens de Juventus, Barcelona, dar și de granzii din Premier League, dar în cele din urmă a ales să meargă la cea mai titrată formație din istoria Champions League.
Alaba poate juca pe poziția de fundaș central, dar și în banda stângă, postul care l-a consacrat până a fi reprofilat cu măiestrie de Bayern ca apărător central. În banda stângă, Marcelo comite greșeli foarte mari, în ciuda aportului ofensiv, astfel că Ferland Mendy a fost preferat în acest sezon de Zidane.

DAVID ALABA, 11 ANI ÎN TRICOUL LUI BAYERN

Alaba a jucat în ultimele 11 sezoane la prima echipă a lui Bayern (cu o pauză de 6 luni când a fost împrumutat la Hoffenheim), câștigând tot ce era de câștigat alături de echipa bavareză și fiind unul dintre jucătorii exponențiali în această perioadă.
418 de partide a strâns Alaba în tricoul bavarezilor începând din 2010, când și-a făcut debutul pentru prima echipă. Jucătorul austriac, care poate juca pe poziția de fundaș central, dar și în banda stângă și chiar în linia mediană a marcat 33 de goluri și a oferit 50 de assist-uri pentru Bayern.
Alaba a adunat și 73 de selecții la naționala Austriei, reușind să înscrie 14 goluri. Fundașul a fost ales de 7 ori cel mai bun jucător austriac al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo