Nelson Semedo a fost unul dintre jucătorii "sacrificați" anul trecut de Barcelona, pentru a se redresa, cel puțin parțial, pe plan financiar. Fundașul lusitan a ajuns în Premier League, la Wolves, în schimbul sumei de 30 de milioane de euro.
Internaționalul de 27 de ani s-a integrat foarte repede în campionatul Angliei, devenind o piesă de bază în primul "11" al lui Nuno Espirito Santo.
Recent, Semedo a oferit un interviu pentru The Telegraph, în care a vorbit despre jucătorul care l-a impresionat cel mai mult în cei 3 ani petrecuți la Barcelona: Lionel Messi.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Semedo: "Nu l-am văzut vreodată pe Messi exersând loviturile libere la antrenamente!"

Portughezul a recunoscut că nu l-a văzut vreodată pe Messi exersând loviturile libere în timpul antrenamentelor:
"Nu am cuvinte să descriu cât de bun este. Apropo, știți ce îl face și mai interesant? Faptul că nu l-am văzut vreodată exersând loviturile libere în timpul antrenamentelor Barcelonei. Toți ceilalți executam întotdeauna, dar el niciodată n-a făcut asta. Era ceva natural pentru el.
Este un jucător incredibil, iar stilul său este inexplicabil. Într-unul din primele mele meciuri la Barcelona, Messi a trecut printre 5 adversari. Mă întrebam în gând: 'Cum reușește asta?'. Reușea să facă jucătorii buni să pară slabi", a povestit Semedo, pentru The Telegraph.
https://i.eurosport.com/2020/09/20/2890817.jpg

Semedo: "A fost o decizie bună să merg la Wolves!"

Semedo a vorbit apoi și despre cum a ajuns să se despartă de Barcelona, echipa care îl cumpărase de la Benfica în 2017, pentru 35,7 milioane de euro:
"Când m-am întors din vacanță, am mers la Barcelona și am vorbit cu oficialii clubului, ca de obicei. Mi-au explicat că se luptau cu probleme financiare, iar eu eram unul dintre jucătorii pe care puteau să-i vândă. Erau mai mulți fotbaliști în situația mea, printre care Suarez, Vidal și Rakitic.
Din cauza pandemiei, toate cluburile au probleme financiare. Nu mai au aceeași forță din cauză că nu mai există fani în tribune. Am fost surprins când mi-au spus că pot să plec într-un campionat străin. A fost o decizie bună să vin la Wolves. Nu m-am gândit de două ori înainte", a mai spus Semedo.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59