articol de Romeo Ene
Fabio Capello, fostul antrenor al lui Real Madrid, nu a fost şocat de plecarea lui Ramos de pe Bernabeu.
Capello este de părere că fostul fundaş al Realului va căuta o echipă unde să joace constant, ţinând cont că a ajuns la 35 de ani. Foarte multă lume s-a întrebat dacă s-a luat decizia bună în cazul lui Ramos, dar Capello consideră că aşa este mai bine pentru cele două părţi, iar fundaşul trebuie să-şi găsească un club unde să poată evolua meci de meci.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Capello a lucrat cu Ramos

Fabio Capello a fost antrenorul lui Sergio Ramos la Real Madrid în sezonul 2006-2007 şi a declarat pentru cotidianul AS: ‘’Vârsta este o povară pentru toată lumea. Nu ştiu dacă va fi titular acolo unde va merge. Vorbesc despre un jucător care a fost foarte important pentru mine, l-am ajutat foarte mult.
Când semnasem cu Real a doua oară, el abia sosise pe Bernabeu. A fost un jucător exponenţial pentru echipă, nu poate nimeni nega asta, dar poate că la 35 de ani nu ar trebui să mai ai atât de multe aşteptări’’, a spus Capello.
Real Madrid caută să aducă jucători care să întinerească lotul, ţinând cont că media de vârstă a crescut, dar probabil tot jucătorilor cu experienţă li se va oferi credit pe viitor mai mult. Luka Modric a semnat o nouă înţelegere, de asemenea Toni Kroos şi Casemiro vor continua pe Bernabeu, iar Capello este un mare fan al tridentului de la mijlocul terenului, în ciuda faptului că este nevoie de soluţii alternative.
‘’Astăzi Madridul are cel mai frumos mijloc din Europa. Ei reprezintă motorul echipei. Cei trei nu vor putea juca cu siguranţă toate meciurile la acelaşi nivel, vor avea nevoie de pauze, dar cred că Madridul are o echipă bună, au calitate, experienţă. Pentru a reuşi să câştigi ai nevoie de o apărare bună, dar mijlocul este principalul artizan al succesului.
L-am văzut pe Modric evoluând zilele trecute împotriva englezilor (Anglia – Croaţia) şi este la un alt nivel, precum Kroos. Nu sunt nişte copii, este adevărat, dar timp de încă un an pot face lucruri bune şi de aceea cred foarte mult în Ancelotti.’’, a adăugat italianul, conform aceleiaşi surse.

Capello, laude pentru Zidane

Real Madrid l-a numit în funcţia de antrenor pe Carlo Ancelotti, după plecarea lui Zinedine Zidane pentru a doua oară. Capello a înţeles situaţia care a condus la ‘’ruptura’’ dintre tehnicianul francez şi conducerea echipei.
Un antrenor care a pregătit-o pe Real în două rânduri, precum Zidane, a afirmat: ‘’Zidane a făcut lucruri incredibile la Madrid, a câştigat totul. A făcut echipa să joace foarte bine. Dar este clar că atunci când nu găsești încrederea oamenilor care lucrează cu tine, președintele, atunci nu-ți place să lucrezi în aceste condiţii.
”Am făcut la fel şi la Milano, în ciuda rezultatelor, nu m-am simţit bine şi am decis să plec, aşa am ajuns la Madrid pentru prima dată’’, a încheiat fostul tehnicial al Realului.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59