Barcelona a plătit clauza de reziliere a lui Martin Braithwaite (28 de ani) și drept urmare nu va mai fi sub contract cu Leganes. Costul clauzei este de 18 milioane de euro.

De ce a putut transfera Barcelona în afara perioadei de transferuri?

În momentul în care un jucător al unei echipe de fotbal din La Liga se accidentează, iar refacerea lui va dura mai mult de 5 luni, regulamentul permite clubului să efectueze un “transfer de urgență” pentru a înlocui acel jucător chiar dacă perioada de transferuri s-a încheiat, dar cu anumite condiții iar una dintre ele este ca acel jucător pe care îl doresc a-l transfera, să fie din campionatul spaniol.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Accidentările lui Luis Suarez şi Ousmane Dembele, care vor lipsi până la finalul sezonului, le-au dat planurile peste cap lui Setien şi șefilor săi. O echipă de experți a analizat certificatul medical al lui Dembele, emis de medicii clubului Catalan și au luat decizia ca Barcelona să primească undă verde pentru transferul unui atacant. Termenul limita e data de 6 martie. De menționat ar mai fi și că jucătorul ce va fi transferat are voie să joace doar în competițiile interne, campionat și cupă.

Cine este Martin Braithwaite

În iulie 2019, Leganes îl cumpăra pe Braithwaite pentru doar cinci milioane de la Middlesbrough. El este un atacant ce poate evolua pe toate pozițiile din atac, iar în acest sezon a înscris 8 goluri și a oferit o pasă decisivă în 27 de meciuri de campionat și cupă.
Barcelona și agentul jucătorului au ajuns la un acord, dar Leganes a transmis destul de clar că jucătorul este liber să plece doar după ce clauza îi este plătită, discuția fiind încă deschisă între cele două cluburi. Poziția lui Setien în favoarea lui Braithwaite a cântărit foarte mult întrucât el își dorea un jucător versatil care să îl înlocuiască pe Dembele. De asemenea, se pare că lupta finală pentru acest post a fost dată între Braithwaite și Angel, iar primul a avut câștig de cauza și din cauza vârstei.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59