Pedri este unul dintre cei mai bine cotați tineri din fotbalul mondial, la ora actuală. Valoarea mijlocașului Barcelonei este estimată la 70 de milioane de euro de transfermarkt.com.
Tânărul Pedri a adunat 41 de apariții în toate competițiile în stagiunea curentă, reușind să înscrie 3 goluri și să ofere 6 assist-uri. Un lucru interesant este că mijlocașul de 18 ani, cumpărat de Barcelona în 2019 de la Las Palmas, se înțelege de minune cu Messi, căpitanul "catalanilor".

Pedri, refuzat de Real Madrid, înainte să ajungă la Barcelona

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Cu siguranță, forma excelentă a lui Pedri este privită cu părere de rău acum de oficialii și fanii rivalei Real Madrid. Așa cum se știe deja, mijlocașul de 18 ani a dat probe la formația de pe Santiago Bernabeu în 2018, pe vremea când se afla la Las Palmas.
În timpul testelor de la baza Realului, Pedri nu a avut cea mai bună evoluție și a fost refuzat. Se pare totuși că în ziua respectivă vremea a fost una foarte urâtă (era frig și ningea), iar tânărul jucător nu s-a simțit în largul său, explicându-se astfel prestația sub așteptări.
Nici Barcelona nu a fost foarte convinsă de la bun început de talentul lui Pedri. Rapoartele publicate de presa spaniolă arată că jucătorul a fost respins de câteva ori și de clubul de pe Camp Nou.
"Am făcut șase rapoarte pozitive din 2017 până în 2019. Am fost să-l vedem de două ori, au avut opțiunea de a-l semna și a fost respins.", a mărturisit Carlos Marin, fost scouter al Barcelonei în Insulele Canare.
Catalanii s-au convins până la urmă de valoarea jucătorului și în toamna anului 2019 l-au cumpărat în schimbul sumei de 10 milioane de euro.
https://i.eurosport.com/2021/03/15/3012195.jpg

Pedri: "Când m-am uitat la emblema Realului, am știut că ceva nu e în regulă!"

Într-un interviu oferit recent, Pedri a vorbit despre momentul în care a dat probe la Real Madrid. Mijlocașul Barcei a dezvăluit că a simțit că viitorul său nu va fi pe Santiago Bernabeu:
"Am știut încă din primele zile petrecute acolo. De când am pus tricoul, m-am uitat la emblemă și am știut că ceva nu e în regulă. În cele din urmă, am fost norocos că am ajuns la clubul la care îmi doream să fiu", a spus Pedri, citat de cotidianul Marca.
Prestațiile excelente ale lui Pedri în acest sezon la Barcelona i-au adus și prima selecție la naționala Spaniei. Selecționerul Luis Enrique l-a chemat pe puștiul de 18 ani pentru acțiunea din preliminariile Campionatului Mondial.
Spania va juca în această lună cu Grecia (25 martie), Georgia (28 martie) și Kosovo (31 martie).
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59