Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pellegrini vrea la Betis un jucător de la Real Madrid: Brahim Diaz

Ion Alexandru

Actualizat 12/07/2020 la 10:25 GMT+3

Manuel Pellegrini va fi antrenorul celor de la Betis Sevilla începând cu sezonul viitor. Chilianul se întoarce în Spania, acolo unde le-a antrenat în trecut pe Villareal, Real Madrid și Malaga. Chiar dacă va își va începe mandatul abia după terminarea acestui sezon, Pellegrini a început munca la formația andaluză și caută să-și întărească echipa. Primul obiectiv: Brahim Diaz, de la Real.

Manuel Pellegrini va fi noul antrenor al lui Betis Sevilla din sezonul viitor

Credit imagine: PA Sport

articol scris de Nicu Alexandru Savin
Presa din Spania scrie că Pellegrini și-ar dori să îl împrumute de la Real Madrid pe mijlocașul spaniol cu origini marocane, Brahim Diaz. Se pare că chilianul are o relație foarte apropiată cu jucătorul de 20 de ani, pe care îl cunoaște de pe vremea când o antrena pe Malaga. Brahim era atunci juniorul lui Betis, iar Pellegrini era foarte încântat de calitățile acestuia.
Brahim Diaz

City l-a transferat pe Brahim Diaz la 15 ani, Real a crezut în el

La doar 15 ani, Brahim a fost vândut de Betis la Manchester City, iar un cuvânt foarte important în această tranzacție l-a avut antrenorul chilian, care l-a sfătuit pe Brahim să facă pasul către Premier League. Acolo, Brahim a evoluat la grupele de juniori ale ”cetățenilor”, iar în sezonul 2018-2019 a făcut de câteva ori parte din lotul echipei conduse de Guardiola, bifând 4 prezențe (1 în Supercupa Angliei și 3 în Cupa Ligi) și reușind 2 goluri.

Brahim Diaz nu l-a convins pe Zidane că e o soluţie pentru Real Madrid
În vara anului trecut, Brahim a revenit în Spania, la Real Madrid, care l-a cumpărat de la City în schimbul sumei de 15 milioane de £. Pe Bernabeu, tânărul jucător nu a primit prea multe șanse, el jucând în doar 9 partide din acest sezon (a marcat un singur gol, într-un meci din Cupa Regelui).
Totuși, Realul are mare încredere în Brahim și consideră că pe viitor ar putea fi un jucător de bază la Madrid. Tocmai de aceea madrilenii ar fi de acord să-l împrumute pe mijlocaș la o echipă unde ar putea să joace meci de meci, iar varianta Betis Sevilla este una cât se poate de potrivită.
Chestionat de presa din Spania despre o posibilă mutare pe Benito Villaramin, Brahim a declarat că ar fi încântat să lucreze cu Manuel Pellegrini, cu care admite că are o relație specială: ”Pellegrini este o persoană foarte importantă pentru mine. Când jucam la Malaga, venea să se uite la meciurile mele. El m-a iubit ca jucător și a avut întotdeauna o afecțiune specială pentru mine. Este o persoană foarte specială pentru mine și familia mea. Pentru mine a fost important să merg la Manchester”.
Brahim Diaz are contract cu Real Madrid până în vara lui 2025. Pe lângă Betis Sevilla, de împrumutul jucătorului sunt interesate și alte cluburi din La Liga, printre care Getafe sau Real Sociedad.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo