articol scris de Nicu Alexandru Savin
Presa din Spania scrie că Pellegrini și-ar dori să îl împrumute de la Real Madrid pe mijlocașul spaniol cu origini marocane, Brahim Diaz. Se pare că chilianul are o relație foarte apropiată cu jucătorul de 20 de ani, pe care îl cunoaște de pe vremea când o antrena pe Malaga. Brahim era atunci juniorul lui Betis, iar Pellegrini era foarte încântat de calitățile acestuia.
https://i.eurosport.com/2018/11/30/2472758.jpg
Liga
Betis - Real Madrid 0-1. Victorie grea pentru gruparea blanco. Benzema, cel mai bun start de sezon
28/08/2021 LA 21:58

City l-a transferat pe Brahim Diaz la 15 ani, Real a crezut în el

La doar 15 ani, Brahim a fost vândut de Betis la Manchester City, iar un cuvânt foarte important în această tranzacție l-a avut antrenorul chilian, care l-a sfătuit pe Brahim să facă pasul către Premier League. Acolo, Brahim a evoluat la grupele de juniori ale ”cetățenilor”, iar în sezonul 2018-2019 a făcut de câteva ori parte din lotul echipei conduse de Guardiola, bifând 4 prezențe (1 în Supercupa Angliei și 3 în Cupa Ligi) și reușind 2 goluri.
https://i.eurosport.com/2019/04/25/2573425.jpg
În vara anului trecut, Brahim a revenit în Spania, la Real Madrid, care l-a cumpărat de la City în schimbul sumei de 15 milioane de £. Pe Bernabeu, tânărul jucător nu a primit prea multe șanse, el jucând în doar 9 partide din acest sezon (a marcat un singur gol, într-un meci din Cupa Regelui).
Totuși, Realul are mare încredere în Brahim și consideră că pe viitor ar putea fi un jucător de bază la Madrid. Tocmai de aceea madrilenii ar fi de acord să-l împrumute pe mijlocaș la o echipă unde ar putea să joace meci de meci, iar varianta Betis Sevilla este una cât se poate de potrivită.
Chestionat de presa din Spania despre o posibilă mutare pe Benito Villaramin, Brahim a declarat că ar fi încântat să lucreze cu Manuel Pellegrini, cu care admite că are o relație specială: ”Pellegrini este o persoană foarte importantă pentru mine. Când jucam la Malaga, venea să se uite la meciurile mele. El m-a iubit ca jucător și a avut întotdeauna o afecțiune specială pentru mine. Este o persoană foarte specială pentru mine și familia mea. Pentru mine a fost important să merg la Manchester”.
Brahim Diaz are contract cu Real Madrid până în vara lui 2025. Pe lângă Betis Sevilla, de împrumutul jucătorului sunt interesate și alte cluburi din La Liga, printre care Getafe sau Real Sociedad.
https://i.eurosport.com/2020/07/09/2847462.jpg
Campionatul European UEFA
Bella Italia. Mancini, omul care a făcut squadra azzurra să joace așa cum nu o făcuse vreodată
07/07/2021 LA 07:09
Campionatul European UEFA
Renașterea Italiei, sub comanda lui Mancini. Cum a redevenit "Squadra azzurra" o forță mondială
11/06/2021 LA 08:54