Stagiunea 1984-1985 a Cupei UEFA a însemnat primul trofeu în această competiție pentru Real Madrid, o obișnuită a celei mai importante competiții inter-cluburi din lume, Cupa Campionilor. Gruparea blanco s-a impus în ultimul act în fața lui Videoton, însă ar fi trebuit să fie eliminată încă din turul secund. Din nefericire pentru Rijeka, formația care a simțit pe propria piele ce înseamnă un arbitraj absurd, Roger Schoeters, un central belgian, a avut alte planuri. Acesta a tras într-o manieră atât de evidentă cu Realul în returul contra croaților încât a UEFA a luat decizia să îl suspende pe viață din activitate.

Arbitrul a întors soarta disputei Real Madrid-Rijeka

Real era văzută la începutul ediției de Cupa UEFA printre marile favorite, însă spaniolii au pierdut neașteptat cu 2-0 în Croația în fața lui Rijeka, în turul secund al competiției.
La Liga
Ronaldo, dispus să renunțe la o sumă uriașă pentru a reveni la Real! Anunțul jurnaliștilor spanioli
ACUM 13 ORE
La retur, partida se îndrepta spre o calificare a oaspeților, dar Roger Schoeters avea propriile planuri pentru acest meci. Centralul a luat decizii incredibile, aducându-i pe croații în brațele disperării și deznădejdii.
Mai întâi, l-a eliminat pe Milenkovic, încă din prima repriză. Rijeka a rezistat impresionant și în "10", astfel că centralul a dictat în minutul 67, la 0-0, un penalty văzut doar de el pentru gruparea blanco. Real avea astfel doar 1-0, cu un sfert de oră înainte de final, iar absurdul a atins cote maxime după ce arbitrul belgian a decis să îl elimine și pe Desnica. Pentru proteste, deși vârful croat era surdo-mut. Santillana și Valdano au reușit în ultimele 10 minute să înscrie pentru Real și să obțină un scor care să îi califice pe iberici mai departe, însă Roger Schoeters nu își încheiase recitalul: l-a eliminat și pe Ticic, croații terminând partida în 7 jucători de câmp.
La peste 35 de ani distanță de la acel episod, Damir Desnica, vârful care a reușit inclusiv să joace în marea echipă a Yugoslaviei, a stat de vorbă cu presa din Spania pe seama acelei partide de tristă amintire pentru fotbalul european.
"Arbitrul ne-a furat, a intrat decis să ne interzică o calificare istorică. S-a folosit de toate tehnicile posibile pentru a evita calificarea noastră. Nici astăzi nu înțeleg pentru ce am primit al doilea galben. Nici pe primul nu îl meritam: fluierase, dar eu nu aveam cum să aud și am continuat faza. M-a sancționat, pentru ca apoi să îmi arate și al doilea cartonaș pentru proteste. Cum puteam să protestez? UEFA l-a suspendat toată viața și aceasta era singura decizie pe care o putea lua. A fost o nedreptate absolută, ar fi fost o rușine ca o echipă ca noi să elimine Realul, iar arbitrul a făcut totul ca acest lucru să nu se întâmple", a dezvăluit Desnica, citat de Marca.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Cupa Mondială FIFA
Ronaldo nu lasă garda jos după prima victorie a Portugaliei de la Cupa Mondială! Mesajul lusitanului
IERI LA 19:07
Cupa Mondială FIFA
Vinicius ar putea lipsi din formula de start a Braziliei pentru meciul cu Serbia! Motivul lui Tite
22/11/2022 LA 11:01