Getty Images

Performanță extraordinară reușită de Ter Stegen! Neamțul l-a întrecut pe Messi la un capitol

Performanță extraordinară reușită de Ter Stegen! Neamțul l-a întrecut pe Messi la un capitol

16/02/2020 la 14:44Actualizare 16/02/2020 la 15:29

Marc-Andre ter Stegen a bifat un record impresionant în ultima etapă din La Liga, la meciul câștigat de Barcelona împotriva lui Getafe, scor 2-1.

Goalkeeper-ul catalanilor a avut o nouă evoluție remarcabilă în duelul de pe Camp Nou, reușind câteva intervenții senzaționale la șuturile expediate de oaspeți, cu ajutorul cărora campioana Spaniei a rămas în joc și, la final, a obținut cele 3 puncte. Pe lângă prestația excelentă reușită în poarta Barcelonei, Ter Stegen a avut o contribuție semnificativă și la jocul de construcție al formației lui Quique Setien.

Portarul german a oferit 69 de pase în meciul cu Getafe, dintre care 55 reușite. Potrivit statisticilor realizate de spanioli, Ter Stegen a stabilit un nou record de pase, depășindu-l pe cel din sezonul 2016/2017, când goalkeeper-ul de 27 de ani reușea 51 de pase complete, dintr-un total de 62, într-un meci cu Athletic Bilbao. Mai mult, neamțul a devenit portarul care reușește cele mai multe pase într-un meci din ultimii 14 ani.

Interesant este și faptul că Ter Stegen s-a clasat pe locul 4 în topul paselor reușite de jucătorii catalani în partida cu Getafe, după Sergio Busquets (122), Gerard Pique (88) și Samuel Umtiti (81).

Leo Messi, care a reușit un nou assist pentru Barca, a expediat numai 48 de pase, de-a lungul meciului, fiind depășit la acest capitol de portarul Ter Stegen. Ansu Fati și Antoine Griezmann, ceilalți jucători din atacul Barcelonei, au trimis, împreună, 59 de pase. Chiar dacă n-a strălucit în contextul numărului de pase, trio-ul ofensiv al catalanilor și-a făcut datoria aseară, iar Barca a obținut victoria.

Marc-Andre ter Stegen darf auf den Ballon d'Or hoffen

Messi, o nouă prestație minunată pentru Barca

Messi a oferit un nou assist la primul gol al meciului cu Getafe, reușit de Antoine Griezmann, în minutul 33. A fost a șasea pasă decisivă reușită de Messi în La Liga, în ultimele 3 partide disputate de catalani. În actuala stagiune din La Liga, Leo Messi a reușit 14 goluri și 12 assist-uri.

Prestația lui Messi din confruntarea cu Getafe a fost fantastică, căpitanul Barcelonei stabilind următoarele statistici:

  • cele mai multe șuturi (6)
  • cele mai multe șanse create (3)
  • cele mai multe faulturi obținute (5)
  • cele mai multe șuturi pe poartă (2)

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.