Planul a fost făcut public marți de președintele La Liga, Javier Tebas, care a declarat că anularea sezonului nu este luată în considerae de principalele campionate din Europa. El a adăugat că nu există niciun plan pentru cluburile din La Liga de a juca într-o locație neutră însă a adăugat că unele ar putea fi nevoite să facă acest lucru din cauza unor lucrări de mentenanță plănuite.
Cei din La Liga sunt conștienți că rămân la mâna autorităților și că starea de carantină va fi activă cel pușin până pe 26 aprilie. Însă Tebas, care este în contact aproape zilnic cu UEFA, asociația cluburilor și șefii celorlalte competiții europene, este încrezător că sezonul poate fi încheiat până în august. ”Analizele sunt în desfășurare și sunt încrezător că pot fi încheiate competițiile”.
Tebas a informat că La Liga a pierdut 25% din veniturile anuale în două luni și că ar putea pierde un miliard de euro dacă nu se va mai juca restul sezonului. Dacă fotbalul va reveni cu porțile închise, pierderile vor fi undeva la 300 de milioane de euro. Tebas continuă să ceară tăieri salariale însă a insistat că fotbalul spaniol nu va cere ajutorul statului.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Întrebat de posibilitatea anulării sezonului, el a declarat: ”Este ceva ce aș lua în calcul doar în somn. Dacă sunt treaz, în niciun caz. Nu luăm în calcul așa ceva. Va fi analizată această posibilitate doar când va fi absolut necesar”.
”Se creează în acest moment un protocol de trei echipe medicale pentru a reveni la antrenamente ceea ce ar implica posibilitatea de a face teste de coronavirus și de izolare în vestiare. Când? Nu putem spune acum. Autoritățile ne vor spune. Este stare de urgență până pe 26 aprilie și nu vom reveni la antrenamente până atunci. Cele mai probabile date pentru revenirea meciurilor sunt 28-29 mai, 6-7 iunie sau 28-29 iunie”, a declarat Tebas.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59