Vor exista trei etape pentru reînceperea antrenamentelor - individuale, grupuri mici și cu întreaga echipă - iar primele teste vor avea loc marțea viitoare. În a doua etapă, loturile vor fi obligate să locuiască împreună în izolare, departe de familii. În aceste momente este modificat un protocol pentru ziua de meci, care a fost redactat prima oară în martie. Javier Tebas, președintele ligii, a avertizat cluburile că fanii nu vor putea fi prezenți, cel mai probabil, până după Crăciun.
Toate părțile implicate sunt conștiente că orice întoarcere la antrenamente va avea nevoie de aprobarea autorităților. Fanii sunt nemulțumiți de posibilitatea meciurilor cu porțile închise iar în acest moment nu există propuneri pentru a compensa pe cei cu abonamente, dar între autoritățile sportive există un consens privind faptul că fotbalul nu va putea fi reluat cu spectatori.
Cele trei scenarii ale spaniolilor pentru reînceperea competiției, aliniate cu ele ale UEFA, implică o primă etapă disputată pe 28 mai, 6 iunie sau 28 iunie. Tebas nu ia în calcul anularea sezonului, costurile fiind estimate la 1 miliard de euro.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Conform protocolului, cluburile ar trebui să poată efectua o lună de antrenamente dacă va fi posibil, două săptămîâni cu grupuri mici și întreaga echipă după două săptămâni de antrenamente individuale.
Faza preliminară a protocolului pentru revenirea la antrenamente implică cel puțin trei teste pentru fiecare jucător până la o întoarcere la activitate. Prima rundă de teste este așteptată să aibă loc pe 28 aprilie pentru ca federația să aibă o imagine de ansamblu. Ultimul test al primei faze trebuie efectuat cu două zile înainte de revenirea la antrenamente.
După ce au reînceput antrenamentele, timp de două săptămâni de la primul test, jucătorii vor fi testați zilnic pentru anticorpi, testele fiind achiziționate de La Liga. Orice jucător găsit pozitiv va fi izolat.
Jucătorii vor veni la antrenamente cu aceeași mașină mereu și îmbrăcați deja în echipament, ei luând echipamentul pentru a doua zi acasă într-un pungă închisă ermetic și biodegradabilă. Vestiarele nu vor fi folosite și vor fi pe teren maxim șase jucători, maxim 12 persoane în total. Nu vor avea voie mai mult de doi jucători în acelați timp la sală și nu va fi permisă interacțiunea cu staff-ul tehnic. Staff-ul trebuie să poarte mănuși și măști. La fel și jucătorii, în afara perioadei când sunt pe teren.
Apoi jucătorii din lot vor fi în izolare în hoteluri ocupate doar de echipă. Ei nu vor avea voie să meargă acasă și vor fi în camere individuale. Nu vor exista zone comune.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59