Messi a încercat să plece de la Barcelona vara trecută, însă argentinianul s-a răzgândit în ultimul moment pentru a evita o bătălie prin tribunale cu clubul la care a crescut. Contractul său expiră în vara acestui an.

Manchester City și PSG sunt principalele candidate pentru a-l transfera pe Messi, deși recent a aparut și varianta MLS după ce Messi a declarat că i-ar plăcea să locuiască în SUA.

Liga
O nouă dilemă la Barcelona! Catalanii ar putea obligați să vândă un jucător important în vară
ACUM 15 ORE

Totuși, Laporta consideră că prelungirea contractului lui Messi ar trebui să fie prioritatea clubului.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Joan Laporta, determinat să îl păstreze pe Messi

”Trebuie să îi prelungim contractul lui Messi, acest lucru nu este negociabil. Messi este o prioritate și vom încerca să îl convingem să continue să scrie această istorie frumoasă între el și Barca”, a declarat Laporta pentru Eurosport Spania.

Barcelona trece printr-o perioadă dificilă, atât pe teren cât și din punct de vedere financiar. În La Liga, catalanii sunt la șapte puncte distanță de liderul Atletico Madrid, care are și două meciuri în minus. Presiunea pe Koeman a scăzut recent după o serie de opt meciuri fără înfrângere, dar Laporta a ezitat să își ofere susținerea pentru olandez.

”Koeman este actualul antrenor al Barcelonei, un om care merită respect”, a afirmat Laporta.

”Iubesc Barcelona și sunt provocat de club. Iubesc clubul și consider că am o vocație să servesc Barceloan. Și am și experiența necesară și pregătirea pentru a face schimbările de care are nevoie clubul pentru a ieși din situația financiară delicată în care este acum”, a adăugat el.

Liga
Transferuri de top pentru Barcelona! Koeman vrea să dea lovitura cu un jucător dorit de Real Madrid
ACUM 15 ORE
Liga
"Ți-e dor de Luis Suarez?". Întrebarea l-a deranjat pe Ronald Koeman. Cum a răspuns olandezul
ACUM 17 ORE