Barcelona le-a plătit celor de la Leganes clauza de reziliere, în valoare de 18 milioane de euro, pentru Martin Braithwaite (28 de ani).
Recent, în presa britanică a fost publicat un episod emoționant din viața noului atacant al Barcelonei. Într-un interviu acordat pentru FourFourTwo, Braithwaite a povestit cum a petrecut 2 ani de zile într-un scaun cu rotile.
Jucătorul danez s-a îndrăgostit de fotbal încă la o vârstă foarte fragedă. Pe când avea numai 5 ani, micuțul Martin a primit o veste teribilă din partea doctorilor, din cauza unei probleme la șold. Din cauza unei boli denumite Legg-Calve-Perthes, Braithwaite risca să aibă probleme grave la maturitate în zona pelvisului, care nu era 100% fixat de corp.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
IERI LA 07:40
Drept urmare, doctorii au hotărât ca Martin să aibă o perioadă de repaus de 2 ani de la orice activitate care implică mersul. Soluția a fost ca Braithwaite să folosească un scaun cu rotile, fiind supravegheat nonstop de cineva.
"Când eram mic, doctorii mi-au spus că va trebui să stau într-un scaun cu rotile. Nu înțelegeam de ce trebuie să fac asta și tot încercam să scap. A fost o perioadă foarte dificilă pentru mine. Mă simțeam rușinat pentru că nu puteam să mă descurc de unul singur. Cineva trebuie să fie lângă mine nonstop, ca lângă un bebeluș. Am așteptat cu nerăbdare ziua în care doctorul îmi va spune că pot juca fotbal din nou. Atunci când momentul a venit, viața mea a prins din nou culoare.", a spus Braithwaite.
https://i.eurosport.com/2019/01/03/2492850.jpg
Braithwaite speră ca povestea lui să inspire și alți copii care visează să ajungă fotbaliști:
"Din acea zi, nu am mai simțit nevoia să mă menajez, deși părinții mei au insistat să stau departe de teren până îmi recapăt forțele. Niciodată nu voi uita ce mi-a oferit fotbalul. Sper din tot sufletul ca povestea mea să inspire și alți copii și să le arate că întotdeauna poți trece peste o situație grea. Trebuie doar să ai încredere în tine. Dintotdeauna mi-am dorit să devin fotbalist și mă simt extraordinar acum că am reușit acest lucru.", a mai adăugat danezul.

Cine este Martin Braithwaite

În iulie 2019, Leganes îl cumpăra pe Braithwaite pentru doar 5 milioane de euro de la Middlesbrough. El este un atacant ce poate evolua pe toate pozițiile din atac, iar în acest sezon a înscris 8 goluri în 27 de meciuri de campionat, în toate competițiile.
Barcelona și agentul jucătorului au ajuns la un acord, dar Leganes a transmis destul de clar că jucătorul este liber să plece doar după ce clauza îi este plătită.
Accidentările lui Luis Suarez şi Ousmane Dembele, care vor lipsi până la finalul sezonului, le-au dat planurile peste cap lui Quique Setien şi oficialilor Barcelonei. O echipă de experți a analizat certificatul medical al lui Dembele, emis de medicii clubului catalan și au luat decizia ca Barcelona să primească undă verde pentru transferul unui atacant.
https://i.eurosport.com/2020/02/19/2780145.jpg
Poziția lui Setien în favoarea lui Braithwaite a cântărit foarte mult întrucât el își dorea un jucător versatil care să îl înlocuiască pe Dembele. De asemenea, se pare că lupta finală pentru acest post a fost dată între Braithwaite și Angel, iar primul a avut câștig de cauza și din cauza vârstei
În momentul în care un jucător al unei echipe de fotbal din La Liga se accidentează, iar refacerea lui durează mai mult de 5 luni, regulamentul permite clubului să efectueze un "transfer de urgență" din campionatul intern pentru a înlocui acel jucător, chiar dacă perioada de mercato s-a încheiat.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00