Articol scris de Răzvan Dragomirescu
Wu Lei și-a început cariera de fotbalist în țara natală la clubul Shanghai SIPG pentru care a jucat în timpul junioratului la nivelul ligilor inferioare. Înainte să ajungă la Shanghai, asiaticul renunțase la academia echipei Jiangsu Suning FC dintr-un motiv care a devenit deja clasic în poveștile jucătorilor de fotbal: nu avea înălțimea necesară. Plecarea la Shanghai se datorează unei scrisori de intenție din partea unui fost fotbalist chinez, Li Hongbing.

Golgheterul Chinei

Liga
Urmașul lui Messi, într-un regres total față de anii trecuți! Barcelona e disperată
ACUM O ZI
Evoluția sa în primul eșalon al fotbalului chinez a fost una încântătoare. Golurile sale au ajutat echipa să promoveze până în prima liga de fotbal a Chinei. De asemenea, a intrat in istoria competiției. El este cel mai bun marcator din toate timpurile pentru Jiangsu Suning, cu 120 de reușite în 218 partide și cel mai bun marcator al Super Ligii Chineze, cu 102 goluri. El deține și recordul pentru cel mai tânăr jucător care a apărut într-un meci din Super Liga chineză, la doar 14 ani și 287 de zile.
https://i.eurosport.com/2014/10/15/1332319.jpg
Considerat în țara sa cel mai bun fotbalist al momentului, jucătorul asiatic s-a transferat la Espanyol în luna ianuarie a anului trecut pentru 2 milioane de euro. În prezent, Wu Lei este singurul fotbalist chinez care joacă într-unul dintre campionatele puternice din Europa. Pentru clubul spaniol a strâns până acum 40 de meciuri și a marcat 9 goluri. Evoluțiile bune i-au adus cota, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, la suma de 12 milioane de euro, de 6 ori mai mult decât a plătit trupa catalană pentru el.
Mass-media a explodat după reușita contra Barcei. Hashtagul #GoldeWulei a strâns 370 de milioane pe Weibo, care este echivalentul rețelei sociale Twitter în țara asiatică.
Fanii chinezi au scos în evidență și faptul că aripa stângă a lui Espanyol a fost mai rapidă decat starul Barcelonei, Messi. Argentinianul a atins viteza de 31,4 kilometri/oră, pe când Wu Lei a ajuns la 32,1 kilometri/oră. Performanța acestuia a creat isterie în țara sa, iar mulți au spus că acesta este cel mai bun moment din istoria fotbalului chinez. Wu Lei este mulțumit că își reprezintă sutele de milioane de fani.
Vreau să le demonstrez fanilor din întreaga lume că există jucători în China care pot străluci în cele mai bune campionate din Europa
Liga spaniolă a inclus golul lui Wu Lei între cele mai frumoase ale primei etape din 2020.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
25/09/2022 LA 05:35
Ligue 1
Messi a marcat o dublă cu Honduras, dar a lămurit și o problemă de la PSG! "Știam că așa va fi"
24/09/2022 LA 14:05