În vârstă de 32 de ani, Messi se apropie de momentul retragerii, chiar dacă evoluțiile sale din 2019 au fost la fel de bune ca în cele mai importante momente ale carierei. Totuși, e foarte posibil ca sportivul născut la Rosario să nu mai aibă aceleași prestații peste 3 ani, cum există și posibilitatea ca el să nu se mai afle pe Camp Nou, în condițiile în care actualul contract îi expiră în 2021.
Josep Maria Bartomeu pregătește în cel mai mic detaliu perioada de după retragerea argentinianului care a condus-o pe Barcelona spre 34 de trofee. Astfel, întreaga politică de transferuri e guvernată de acest aspect, după cum a recunoscut președintele catalanilor.
"Pregătim epoca post Leo Messi", a recunoscut Bartomeu într-un interviu preluat de sport.es, pentru ca apoi să detalieze planul: "În următoarele două-trei sezoane liderul nostru va fi în continuare Leo Messi. Dar este adevărat că ne interesează din ce în ce mai mult jucătorii tineri, care să ne ajute în viitor. Mă refer atât la fotbaliștii pe care îi transferăm, cât și la cei pe care îi creștem în La Massia. Suntem foarte fericiți că am început din timp să pregătim era "post Messi" și sunt convins că vom avea rezultate".
Liga
Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL
ACUM 19 ORE

Contract pe viață pentru Lionel Messi

Peste doi ani lui Messi îi expiră contractul cu Barcelona, dar Bartomeu va face tot ce depinde de el pentru a-l convinge pe argentinian să semneze o nouă înțelegere, valabilă până la finalul carierei.
"Fac mereu comparație între Leo și Pele. Pele a fost jucătorul unui singur club, în Brazilia. Vrem să îl avem pe Leo aici până la finalul carierei și sunt convins că va rămâne legat de acest club pentru tot restul vieții", a mai spus numărul unu de pe Camp Nou.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
22/01/2022 LA 09:49
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
21/01/2022 LA 08:46