Lionel Messi a transmis Barcelonei că este dispus să semneze un nou contract, conform presei spaniole.
Contractul argentinianului de 33 de ani expiră la sfârșitul sezonului atunci când va putea pleca pe gratis de pe Camp Nou. Totuși, tatăl și agentul său, Jorge, a transmis președintelui Joan Laporta că Messi este dispus să semneze un nou contract, cu condiția ca Barcelona să fie activă pe piața transferurilor în vară.
Mai exact, clubul trebuie să se angajeze să formeze un lot capabil să se lupte pentru a câștiga UEFA Champions League pentru ca Messi să rămână și să accepte micșorarea salariului, informează postul catalan TVE3.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Messi, câștigător a șase Baloane de Aur, a transmis clubului o cerere oficială de încetare a contractului vara trecută, însă după ce i-a fost respinsă, argentinianul a preferat să evite o luptă juridică și să mai rămână un sezon.

Cererea lui Lionel Messi

După ce a câștigat alegerile prezindențiale, Joan Laporta a declarat că are un plan bine pus la punct pentru a-l convinge pe cel mai important jucător din istoria clubului să-și prelungească contractul.
Au trecut două luni însă de când Laporta și-a intrat în rol și nu a avut loc încă o întâlnire oficială în acest sens între președinte și Messi. Totuși, se pare că deși argentinianul nu s-a întâlnit persoanl cu Laporta, acesta l-a trimis pe tatăl său pentru a-i transmite dorințele sale.
Chiar dacă clubul catalan are în curte o serie de jucători de mare perspectivă (Ansu Fati, Pedri, Ilaix, Dest, De Jong), pentru a lupta cu ceilalți granzi ai Europei în Champions League e nevoie de fotbaliști cu mai multă experiență, cel puțin pe anumite posturi cheie.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59