Messi nici nu vrea să mai audă de Barcelona, ultimele zile adâncind și mai mult ruptura dintre părți. Mai întâi, sud-americanul a trimis o adresă prin care cerea transferul, pentru ca ieri să anunțe că nu se va prezenta la vizita medicală, forțând transferu. De partea cealaltă, catalanii nu se lasă intimidați și "joacă tare" la rândul lor.
Starul de pe Camp Nou e fascinat de perspectiva unui transfer la City, acolo unde va avea ocazia să lupte pentru titlul în cel mai puternic campionat din lume și pentru Liga Campionilor alături de Pep Guardiola, fostul său antrenor.
Problemele lui Messi cu formația blaugrana sunt cunoscute la cel mai înalt nivel, președintele Argentinei implicându-se, deocamdată la nivel declarativ. Alberto Fernandez în cheamă pe fotbalistul de 33 de ani înapoi în "țara tangoului, la formația de suflet, Newell's Old Boys.
Ligue 1
Noi detalii privind accidentarea lui Neymar! Când ar putea reveni starul lui PSG pe gazon
13/01/2022 LA 11:39
"Dacă nu se retrage de la Barcelona, să vină în Argentina și să se retragă de la Newell's, ca Marcelo Bielsa", a spus Alberto Fernandez, înainte de a-i transmite lui Messi un mesaj.
"Ești în inima noastră și nu am putut niciodată să te vedem jucând în țară. Oferă-ne oportunitatea să te privim pe viu terminându-ți cariera la Newell's Old Boys, clubul tău", a fost mesajul lui Alberto Fernandez, președintele Argentinei, pentru Messi, prin intermediul C5N.

Messi a recunoscut că s-ar transfera, pe final de carieră, la Newell's.

Lionel Messi s-a născut și a copilărit în orașul argentinian Rosario, acolo unde își are cartierul general formația Newell's Old Boys. Cel mai bun jucător al ultimilor 15 ani a făcut parte din academia de tineret a clubului între 1995 și 2000, până când a fost racolat de Barcelona.
"De când eram puștan, am visat să joc în campionatul Argentinei și, în mod deosebit, pentru Newell's Old Boys", a declarat Messi în urmă cu ceva timp. Atacantul a plecat în Spania înainte de a avea șansa să joace în prima echipă a lui Newell's. "Îmi doresc cu adevărat să trăiesc sentimentul de a juca pentru ei. Când eram mic stăteam întotdeauna până târziu ca să le urmăresc meciurile la televizor", mai spunea Messi.
De când a fost diagnosticat cu deficiență a hormonului de creștere, familia a suportat costul lunar al injecțiilor (circa 900 de dolari americani), însă FC Barcelona l-a chemat la un test, oferindu-se în plus să-i achite tratamentul. Familia a acceptat oferta catalanilor, iar restul este istorie.
O serie de alți mari jucători argentinieni s-au lansat la Newell's Old Boys, dintre aceștia fiind de menționat Gabriel Batistuta, Jorge Valdano, Gabriel Heinze, Mauricio Pocchettino sau Maxi Rodríguez. Chiar și ilustrul Diego Maradona a jucat pentru scurt timp la clubul din Rosario, la apusul carierei. În a doua jumătate a anilor '90, un atacant bulgar - Velko Yotov - a fost idolul tribunelor lui Newell's timp de patru sezoane.
Liga
Ce atitudine avea Messi în duelurile din El Clasico! Dezvăluirile unui fost portar de la Real Madrid
11/01/2022 LA 13:27
Ligue 1
Lionel Messi ratează duelul cu Olympique Lyon! De ce nu a fost inclus în lotul lui PSG
08/01/2022 LA 15:28