Rubiales a insistat și că sezonul de fotbal din Spania trebuie finalizat, chiar dacă acest lucru înseamnă trecerea de termenul limită de 30 iunie impus de UEFA și meciurile disputate fără spectatori reprezintă ”ultima soluție”.
În Spania au fost confirmate 14.000 de cazuri de Covid-19 iar 623 de persoane au murit din cauza coronavirusului. Trei jucători din La Liga au fost infectați - Ezequiel Garay, Jose Luis Gaya și Eliaquim Mangala de la Valencia. Ulterior Espanyol a informat de asemenea că șase jucători de la club au fost și ei depistați pozitiv. Toate cluburile se află în acest moment în varantină iar toate antrenamentele au fost suspendate.
Unele cluburi au început deja să își testeze jucătorii iar La Liga plănuiește să ofere tuturor cluburilor din primele două ligi posibilitatea de a-și testa toți jucătorii. Liga dorește să monitorizeze situația îndeaproape pentru a putea reîncepe campionatul la începutul lui mai. Oficial, La Liga a amânat două etape din campionat, începând de vinerea trecută
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
.
https://i.eurosport.com/2020/03/15/2794751.jpg
”Cred că este iresponsabil să faci asta când sunt pacienți care au mai multă nevoie și există o miză mult mai mare decât o competiție, este vorba de viața lor. Nu este normal să folosim testele la cluburi când sunt oameni care au nevoie de ele. Nu este conform cu realitatea”, a declarat Rubiales.
”Toți suntem blocați în case, nu contează dacă ai fost infectat sau nu. Este același deznodământ. Și dacă cineva are simptome severe, acea persoană are nevoie de teste. Nu un fotbalist. El va fi izolat oricum. Autoritățile au transmis clar: cine are teste, măști, mănuși, să le predea statului. Spitalele nu mai au”, a continuat el.
”Cineva trimite teste la cluburi. Acest lucru este lipsit de solidaritate, ar putea fi chiar ilegal. Ar trebui să îi fie rușine. Nu ne dorim acest lucru”, consideră Rubiales.
https://i.eurosport.com/2020/01/09/2749720.jpg

Rubiales: ”Barcelona nu va fi declarată campioană”

" Am lucrat cu UEFA de mai multe zile, prin telefon și videoconferință. Am înaintat câteva propuneri care au fost satisfăcătoare și aprobate. Știm deja situația pentru Campionatul European, campionatul intern și competițiile europene. Toate competițiile trebuie să se încheie până pe 30 iunie. Toate echipele trebuie să-și termine meciurile. Asta am discutat cu cei 55 de membri și cu Comitetul Executiv. Cu toții am votat favorabil", a declarat el.
Sezonul trebuie să se termine după aceleași reguli ca până acum și asta nu se poate schimba, chiar dacă situația este una excepțională. Nu pot garanta că acest campionat va fi dus la bun sfârșit, cum au asigurat alții că se va întâmpla până pe 30 iunie. Este nedrept ca această competiție să se încheie cu clasamentul din prezent. Este decis, Barcelona nu va fi declarată campioană dacă nu se va mai juca
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59