Messi a intenționt să plece de la Barcelona înaintea acestui sezon, dar argentinianul a fost blocat de conducerea clubului. Argentinianul mai are contract cu catalanii doar până în vara anului viitor, iar dacă își va menține dorința de a încerca o nouă aventură, atunci o va face gratis, în vara anului 2021.
Evident, acest lucru ar fi o adevărată lovitură pentru gruparea de pe Camp Nou, care nu doar că și-ar pierde cel mai important jucător din istorie, dar nu s-ar alege cu niciun ban de pe urma acestei plecări. Tocmai de aceea, actualul președinte interimar consideră că, din punct de vedere economic, ar fi fost mai bine ca argentinianul să fi fost vândut în vara acestui an.
Carlos Tusquets asigură interimatul președenției Barcelonei, după demisia lui Josep Maria Bartomeu, iar într-un interviu acordat postului catalan de radio Rac 1, a meționat că vânzarea lui Messi în vară ar fi ajutat clubul în aceste vremuri tulburi din punct de vedere financiar.
Cupa Mondială FIFA
Brazilia, în sferturile Cupei Mondiale după 4 goluri în 30 de minute în poarta Coreei de Sud
ACUM 3 ORE
"Din punct de vedere economic, l-aș fi vândut Messi în fereastra de transferuri din vară. Banii încasați pe transfer și cei economisiți prin anularea salariului său ar fi fost foarte utili acum. Dar acest lucru nu este treaba mea.", a spus Tusquets, citat de mundodeportivo.com.
https://i.eurosport.com/2017/02/19/2028521.jpg

Carlos Tusquets: "Fără vânzări, nu există bani pentru noi transferuri"

Contractul lui Messi expiră în vara lui 2021, iar argentinianul nu a făcut nicio precizare cu privire la viitorul său. Noul președinte al Barcelonei se va alege la sfârșitul lunii ianuarie și principalul obiectiv al acestuia va fi să-l convingă pe Messi să semneze un nou contract. Problema este că jucătorul ar putea semna încă de la 1 ianuarie cu un alt club, iar dacă e hotărât în continuare să plece oficialii catalani nu mai pot face nimic.
După meciul câștigat aseară de PSG contra lui Manchester United, Neymar și-a manifestat din nou dorința de a juca din nou alături de Messi, iar acest lucru naște foarte multe speculații. Posibilitățile financiare ale Barcelonei nu permit readucerea lui Neymar pe Camp Nou, astfel că cei doi ar putea juca împreună doar la un alt club.
Tusquets a recunoscut că este puțin probabil ca acest scenariu să fie posibil la Barcelona, menționând că Neymar s-ar putea întoarce la clubul "blaugrana" doar dacă ar fi liber de contract: "Dacă Neymar va deveni disponibil pentru un transfer gratuit, atunci ne-am putea gândi să-l semnăm. Fără a face vânzări, nu există bani pentru noi transferuri decât dacă noul președinte are buzunare incredibil de adânci."
https://i.eurosport.com/2020/12/02/2947972.jpg
Cupa Mondială FIFA
Messi a făcut o nouă predicție după ce s-a calificat în sferturi! Echipele care l-au impresionat
ACUM 4 ORE
Cupa Mondială FIFA
FIFA face schimbări în formatul Cupei Mondiale din 2026! Anunțul lui Arsene Wenger
ACUM 8 ORE