În mai 2014, Barcelona plătea 12 milioane de euro pentru a-l transfera pe Ter Stegen de la Borussia Mönchengladbach. Extrem de tânăr, portarul avea reale calități, dar puțini anticipau că va deveni printre cei mai buni trei din lume, așa cum e considerat acum de majoritatea specialiștilor.
Înainte de El Clasico 2019, germanul a oferit un interviu în presa spaniolă. Iar una dintre întrebări a vizat primul duel Barcelona - Real la care a participat. Se întâmpla în octombrie 2014, când Claudio Bravo a fost preferat în primul "11", într-o partidă terminată cu 3-1 pentru "galactici", pe Bernabeu. Pentru Real au înscris atunci Ronaldo, Pepe și Benzema, după ce oaspeții deschiseseră scorul prin Neymar, încă din debutul partidei.
"Prima amintire din El Clasico nu e una atât de fericită, pentru că nu am jucat. Am fost foarte supărat, pentru că voiam să joc în fiecare meci. Această partidă este unică, încânt oamenii din toată lumea", a dezvăluit Ter Stegen, citat de sport.es.
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM 2 ORE

Barcelona, mai mult decât un club

Ter Stegen a visat din adolescență să ajungă la Barcelona, deși admite că, până să sosească în Catalunya, nu înțelea ce înseamnă de fapt formația de pe Camp Nou pentru susținătorii ei și pentur oraș.
"Aveam 15 sau 16 ani când m-am gândit prima oară că, dacă ar trebui să decid la un moment dat în viața mea, aș alege să merg la Barcelona. La acea vârstă nu știi cât de dificil va fi, dar eu asta visam. Întotdeauna am găsit filosofia de joc a Barcelonei extrem de interesantă. Bineînțeles, abia când ajungi aici, când trăiești în acest oraș, înțelegi cu adevărat ce înseamnă Barcelona", a mai spus goalkeeperul.
Barcelona - Real Madrid se joacă astăzi, de la ora 21:00, și va putea fi urmărit în format live-text pe eurosport.ro. Cele două mari rivale împart primul loc în clasament (35 de puncte), fiind departajate doar de golaveraj.
Liga
Real dă asaltul pentru un fotbalist din Ligue 1! Pentru cine și-au trimis reprezentantul în Franța
ACUM 11 ORE
Liga
Barcelona, acord total cu Adama Traore! Cât vor plăti catalanii pentru vitezistul de la Wolves
ACUM 13 ORE