Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima decizie importantă luată de Quique Setien din postura de antrenor al Barcelonei

Cristian Mihală

Publicat 17/01/2020 la 09:33 GMT+2

Quique Setien a luat prima măsură din postura de antrenor al Barcelonei: tehnicianul le-a transmis șefilor că Arturo Vidal este netransferabil, tehnicianul văzându-l pe mijlocașul chilian drept o piesă importantă în angrenajul catalanilor.

Lionel Messi of Barcelona celebrates after scoring his team's second goal with Arturo Vidal of Barcelona during the La Liga match between FC Barcelona and Rayo Vallecano de Madrid at Camp Nou on March 09, 2019 in Barcelona, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Sub comanda lui Valverde, Vidal a jucat extrem de puțin în acest sezon, fiind în general o variantă doar pentru finalurile de meci. Acest lucru a alimentat frustrările fotbalistului, care a răbufnit înainte de derbyul cu Real Madrid, când a aflat că nici de această dată nu face parte din echipa de start a grupării blaugrana.
Antonio Conte, tehnician care l-a avut sub comandă la Juventus, a făcut imediat o ofertă de 15 milioane de euro, considerându-l pe sud-american un fotbalist cheie în tentativa de a stopa dominația totală din Serie A a lui Juve. Se părea că Barcelona și Inter sunt în linie dreaptă privind transferul, dar venirea lui Quique Setien a blocat mutarea.
Potrivit Mundo Deportivo, noul antrenor al catalanilor i-a transmis conducerii că Vidal e un fotbalist de care va avea foarte multă nevoie și, în acest context, e netransferabil.
Adus în 2018 la Barcelona, mijlocașul chilian de 32 de ani are contract cu formația de pe Camp Nou până în 2021. El a jucat 15 meciuri pentru catalani în La Liga și a înscris 6 goluri. Dar în 11 din cele 15 meciuri bifate a venit din postura de rezervă. Acum, sub comanda lui Setien, sud-americanul are toate șansele să devină titular indiscutabil la Barcelona.

Inter s-a reorientat: îl ia pe Eriksen de acum

Inter și Tottenham sunt foarte aproape să bată palma astfel încât Christian Eriksen să evolueze pentru trupa lui Conte încă din această iarnă. Ultima ofertă a nerazzurrilor e una cât se poate de motivantă, iar Daniel Levy cu siguranță o va accepta.
Mijlocașul danez a refuzat să semneze prelungirea contractului cu Spurs, dorindu-și o nouă provocare. De altfel, el s-a înțeles deja cu Inter, urmând să câştige 100.000 de lire/săptămână, adică peste 5 milioane de euro anual. Tottenham a făcut toate eforturile să nu îl piardă gratis şi i-a propus formaţiei din Serie A să îl achiziţioneze pe mijlocaş încă de acum, pentru o sumă mult sub cota de piaţă, 20 de milioane de euro.
Inter, care e în cărți pentru un titlu istoric în Serie A, a răspuns pozitiv, dar a făcut inițail o ofertă mult sub așteptările londonezilor, 12 milioane de euro. Negocierile au continuat, iar italienii au venit azi cu o ofertă îmbunătățită, care pare să le convină șefilor finalistei Champions League: 15 milioane de euro + 3 milioane sub formă de bonusuri.
Cele mai tari transferuri sunt comentate în vlogul LIVE TRANSFERS, disponibil pe pagina de Facebook a Eurosport, în fiecare luni și vineri de la 18:00.
live transfers
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo