Perioada foarte tensionată de la nivelul conducerii administrative a Barcelonei s-a închieiat cu o demisie în masă a acesteia. Josep Maria Bartomeu, cel care a fost președintele catalanilor începând din 2014, a oferit o lungă declarație presei iberice, în care a explicat care au fost motivele care au dus la această decizie.
"Pot să anunț demisia mea și a restului consiliului de administrație. Este o decizie luată de comun acord. A trebuit să gestionăm Barcelona într-unul dintre cele mai dificile momente pentru țară și club. Am stat mereu alături de instituțiile noastre, am susținut mereu dreptul de a decide și al libertății de exprimare.", a declarat Bartomeu.
Fostul președinte a menționat că a ales să rămână la cârma echipei după eșecul răsunător cu Bayern de la finalul sezonului trecut, deși cea mai ușoară decizie ar fi fost să demisioneze atunci: "După înfrângerea din Champions League, cel mai ușor ar fi fost să demisionez. Dar a doua zi după înfrângere, trebuiau luate decizii fundamentale pentru a garanta viitorul clubului și sustenabilitatea. Acest lucru trebuia făcut în mijlocul unei pandemii și nu ne puteam opri. Nu puteam lăsa clubul în mâinile unui manager cu puteri limitate. Cine ar fi semnat un antrenor nou, jucători noi sau cine ar fi asigurat continuitatea lui Messi? În calitate de consiliu am avut obligația să facem acest lucru."
Liga
Endrick, brazilianul curtat de Barcelona și Real, ar putea deveni cel mai scump tânăr din istorie
ACUM 9 ORE

Bartomeu: "Am fost insultat și amenințat"

Oficialul catalan a subliniat în discursul de după demisie că ultimele luni au fost foarte dificile pentru el și întreg consiliul de administrație: "S-a sugerat că aveam lucruri de ascuns și că ne era frică. Total fals. Am multă experiență. Am considerat întotdeauna că autocritica noastră ne face mai puternici, dar ceea ce am trăit în ultimele luni a depășit orice limită. Am fost insultat și amenințat, la fel ca toți membrii consiliului de administrație."
De asemenea, Bartomeu a declarat că a fost o onoare să conducă acest club și le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături în această peiroadă: "A fost o onoare să servesc clubul, ca manager și ca președinte. Am încercat să-mi asum funcția cu responsabilitate și onestitate. Le mulțumesc tuturor membrilor, fanilor, antrenorilor și jucătorilor. Tuturor celor care alcătuiesc familia FC Barcelona pentru sprijinul acordat în toți acești ani. Le apreciez criticile constructive. Îi încurajez să facă din Barca cel mai bun club din lume."
În final, fostul președinte a spus că își dorește ca reducerea salariilor să fie rezolvată urgent, deoarece în caz contrar clubul va avea de suferit: "Sper că în următoarele zile să se rezolve ajustarea salarială a personalului și a angajaților, ceea ce dacă nu se face, vor exista consecințe grave pentru club. Sper că va exista un acord din partea tuturor părților."
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Liga
Barcelona are gata planul B, în caz că-l ratează pe Morata! De ce depinde aducerea unui nou atacant
ACUM 16 ORE
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
IERI LA 21:54