Conform MARCA, Barcelona are nevoie de prea multe ocazii pentru a înscrie. Clubul catalan are cele mai multe goluri marcate în La Liga alături de Real Madrid (30) însă problema este că Barcelona ar trebui să aibă mult mai multe de atât.

Lionel Messi este parte din problemă aici pentru că xG-ul argentinianului în acest sezon este cu 4,89 mai mare decât cele șapte goluri pe care le-a marcat. Cu alte cuvinte, argentinianul ar fi trebuit să înscrie cu aproape cinci goluri mai mult având în vedere ce ocazii a avut.

Liga
Agentul lui Benzema a dezvăluit unde își va încheia francezul cariera: ”Urmărește meciurile echipei”
IERI LA 10:51

Messi șutează mai mult, media sa de șuturi fiind 6.43 față de media din ultimele cinci sezoane de 5,46. Cu toate acestea, argentinianul are dificultăți în a găsi plasa porții.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

O problemă generală la Barcelona

Nu doar Messi are un sezon dificil în fața porții. Per total, Barcelona are în general o problemă cu finalizarea.

Martin Braithwaite este al doilea jucător din La Liga, după Messi, cu cea mai mare diferență dintre golurile marcate și xG, el având cu 3,3 mai puține. Antoine Griezmann și Philippe Coutinho ocupă împreună locul șase din La Liga. Asta înseamnă că dacă toți acești jucători ar fi marcat în conformitate cu cât de mari ar fi fost ocaziile, Barcelona ar fi avut cu 12 goluri mai multe marcate.

Liga
PSG, acuzată că vrea să destabilizeze Barcelona prin declarațiile privind interesul pentru Messi
25/01/2021 LA 17:28
Liga
O nouă dilemă la Barcelona! Catalanii ar putea obligați să vândă un jucător important în vară
23/01/2021 LA 16:10