Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Probleme serioase la Real Madrid! Jucătorii refuză diminuarea salariilor și au un argument solid

Nicu Savin

Actualizat 07/01/2021 la 15:43 GMT+2

Conducerea lui Real Madrid intenționează să le propună jucătorilor o nouă reducere a veniturilor, dar aceștia vor refuza în masă acest lucru, conform jurnaliștilor de la As.

Sergio Ramos și Luka Modric (Real Madrid)

Credit imagine: Getty Images

Pandemia de Covid-19 a afectat grav bugetele marilor cluburi europene, iar Real Madrid nu a făcut excepție. În timpul lock-down-ului de 3 luni de anul trecut, jucătorii echipei au acceptat o reducere a salariilor cu 10%, pentru ca gruparea madrilenă să-și amortizeze din pierderi, însă "galacticii" nu mai sunt dispuși la un alt compromis în acest sens.
Conform rapoartelor din presa iberică, oficialii de pe Bernabeu intenționează să le propună jucătorilor respectarea înțelegerii din primăvara anului trecut până când efectele crizei vor trece și clubul va avea încasările de care beneficia înainte de pandemie.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Jurnaliștii de la As scriu însă că jucătorii "los blancos" nu mai vor să accepte această concesie și au și un argument solid pentru asta: "dacă sunt bani pentru transferuri scumpe, atunci sunt și pentru plata salariilor în întregime". Această poziție a fotbaliștilor vine pe fondul zvonurilor tot mai abudente conform cărora Real va plăti în vară o sumă imensă în schimbul lui Kyllian Mbappe (în jur de 150 de milioane de €). De asemenea, există și alți fotbaliști importanți din Europa intrați pe radarul madrilenilor, ori în aceste condiții actualii jucători nu văd de ce clubul s-ar plânge că nu are bani pentru acoperirea salariilor.
Cu câteva zile în urmă, presa internațională anunța că David Alaba va semna cu Real, iar salariul acestuia va fi unul consistent, existând nemulțumiri în vestiar cu privire la acest aspect, pentru că jucătorii nu înțeleg, de exemplu, de ce contractul lui Sergio Ramos nu este prelungit, dar este adus un alt jucător cu un salariu asemănător.
Sergio Ramos

Sergio Ramos nu acceptă un contract mai mic

Sergio Ramos este în ultimul an de contract și până acum a refuzat propunerea clubului pentru a semna o nouă înțelegere, principalul motiv fiind chiar chestiunea financiară. Căpitanul Realului încasează momentan un salariu de 12 milioane de € anual, iar o reducere cu 10% ar însemna să primească cu 1,2 milioane de € mai puțin. În cazul unui contract pe 2 ani, așa cum își dorește jucătorul, suma ar fi cu 2,4 milioane de € mai mică, iar acest lucru nu este agreat de fotbalist, mai ales că are o ofertă concretă de la PSG.
Sergio Ramos a fost unul dintre jucătorii care au insistat în primăvară pe lângă colegii săi să înțeleagă perioada dificilă pentru club și să accepte reducerea salariilor, dar acum liderul madrilenilor nu va mai face acest lucru.
În plus, nici situația lui Luka Modric nu este clară. Deși presa iberică a scris că mijlocașul a ajuns la un acord cu board-ul de pe Bernabeu pentru un nou contract, se pare că jucătorul croat nu a semnat încă, motivul fiind același: refuzul de a-i fi diminuat salariul.
Negocierile privind reducerea salariilor nu au început încă, dar, potrivit As.com, jucătorii au căzut deja de acord să respingă propunerea care le va fi făcută, chiar dacă ei nu vor pierde definitiv acel procent de 10%, ci îl vor recupera când criza provocată de pandemie va trece.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo