Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Problemele financiare de la Barcelona creează noi tensiuni între jucători și conducere

Nicu Savin

Publicat 19/10/2020 la 15:59 GMT+3

Presa iberică scrie că oficialii de pa Camp Nou doresc să opereze o scădere a salariilor pentru a echilibra finanțele clubului, care au fost grav afectate de situația creată de pandemia de coronavirus. Jurnaliștii de la Marca au descoperit că Messi&Co refuză însă să discute cu clubul această măsură în condițiile cerute de oficiali, iar acest diferend s-ar putea transforma într-un adevărat război.

Relațiile dintre președintele Bartomeu și Lionel Messi nu sunt cele mai bune

Credit imagine: SID

Bugetele marilor cluburi europene au fost grav afectate în această perioadă din cauza pandemiei de Covid-19, iar Barcelona nu face excepție. Pentru a limita pierderile financiare, oficialii de pe Camp Nou intenționează o reducere a salariilor tuturor angajaților, inclusiv ale fotbaliștilor.
Jurnaliștii de la Marca au scris că săptămâna trecută jucătorii au fost înștiințați despre această măsură, dar se pare că aceștia refuză să se așeze la masa tratativelor în condițiile impuse de club și prin urmare nu vor participa miercuri la ședința extraordinară care va avea loc pentru rezolvarea acestei probleme.
Majoritatea jucătorilor consideră că situația lor trebuie discutată separat de restul angajaților clubului, astfel că vor refuza să partice la negocieri. Jurnaliștii de la Mundo Deportivo au scris că doar 4 jucători sunt de acord cu propunerea de reducere a salariilor: Ter Stegen, De Jong, Dest și Pjanic. Practic, doar primii 2 acceptă situația impusă de club, deoarece Dest și Pjanic au semnat cu echipa în plină pandemie și au acceptat deja ca salariile să le fie plătite progresiv, adică să încaseze mai puțini bani în această perioadă complicată, urmând ca după revenirea la normal acestea să crească.
În ceea ce privește necesitatea acestei măsuri, clubul menționează că bugetul clubului a avut de suferit în ultimul an, iar reducerile salariale sunt o practică utilizată și de alte cluburi europene. De asemenea board-ul de pe Camp Nou a specificat că salariile jucătorilor reprezintă 70% din bugetul total al clubului, în timp ce salariile restului angajaților consumă doar un procent de 6%.
"Nivelurile dvs. de remunerare sunt menținute doar într-un scenariu de performanță economică deplină, după cum știți bine, iar acest lucru se întâmplă de asemenea, la toate cluburile europene de fotbal.", se menționează în scrisoarea adresată jucătorilor, la care au avut acces jurnaliștii de la Marca.
Josep Maria Bartomeu

Jucătorii de la Barcelona vor să aștepte rezultatului referendum-ului

Există, de asemenea, problema adăugată că mulți membri ai primei echipe nu îl văd pe actualul președinte, Josep Maria Bartomeu, și pe actualul său consiliu de administrație, ca pe un interlocutor valabil, având în vedere că în mai puțin de 15 zile este de așteptat să se organizeze un referendum care ar putea duce la demisia întregii conduceri.
Prin urmare, unii grei ai echipei insistă asupra faptului că este mai bine să se aștepte rezolvarea acestei chestiuni, înainte de a se lua o decizie. Clubul a fixat ca dată limită pentru rezolvarea reducerilor salariale data de 5 noiembrie, în timp ce referendumul ar putea fi convocat pentru 1 și 2 noiembrie.
În cazul în care referendumul ar trece, actualul consiliu ar trebui să demisioneze în bloc, iar un consiliu provizoriu de administrație și-ar asuma responsabilitățile clubului până la organizarea de noi alegeri, acesta neavând dreptul să ia decât decizii formale, care să asigure funcționarea clubului, nicidecum să hotărască reducerea salariilor fotbaliștilor.
Spre deosebire de Barcelona, la Real Madrid nu au existat aceste probleme. Toti jucătorii au acceptat o reducere de 10% a salariilor, excepție făcând Gareth Bale, acesta fiind probabil și unul dintre motivele care au dus la îndepărtarea sa de pe Bernabeu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo