Jurnaliștii de la Marca au anunțat azi că nu există cale de conciliere între Quique Setien și Barcelona. Tehnicianul în vârstă de 61 de ani demis pe 17 august de la cârma Barcelonei va acționa în judecată clubul catalan, iar noul antrenor, Ronald Koeman, nu va putea să stea pe banca Barcelonei la începutul sezonului în La Liga.
Mai exact, Setien susține că FC Barcelona a anunțat public că renunță la serviciile sale pe 17 august, dar clubul nu i-a trimis nicio hârtie oficială până pe 16 septembrie. În acest caz, Setien nu a acceptat pentru moment să semneze rezilierea, iar acum își caută dreptatea în tribunal. În plus, pe lângă problemele legale pe care Barcelona le are acum, intervine și chestiunea legată de contractul lui Koeman.

Barcelona, în tribuna, între Setien și Koeman

Liga
Koeman, replică pentru Setien, după ce a spus că Messi e "dificil de antrenat": "Mie nu mi-e greu"
03/11/2020 LA 13:13
Barcelona va debuta în noul sezon din La Liga contra lui Villarreal, în weekend-ul 26-27 septembrie, însă Messi & Co. riscă să nu îl aibă pe marginea terenului pentru indicații pe noul antrenor, olandezul Ronald Koeman. Chiar dacă acesta din urmă a fost prezentat oficial la echipă în urmă cu aproape o lună, contractul lui nu a putut fi înregistrat până acum la Federația Spaniolă din cauza fostului tehnician al echipei, Quique Setien.
https://i.eurosport.com/2020/09/17/2888912.jpg
Totuși, conducerea clubului catalan nu este de acord cu variant susținută de Setien. Bartomeu și ceilalți oficiali ai Barcelonei sunt de părere că fostul tehnician al clubului nu e mulțumit cu suma primită pentru a rezilia contractul. Cert este un singur lucru: dacă înțelegerea cu Setien nu va fi reziliată, atunci contractul lui Koeman nu va putea fi înregistrat. Setien, care avea o înțelegere cu Barça până în 2022, cere patru milioane de euro despăgubiri.

Setien, mandat dezastruos la Barcelona

Quique Setien a fost numit antrenorul Barcelonei în luna ianuarie, după demiterea lui Ernesto Valverde. Setien a venit direct de pe banca lui Betis, însă nu a reușit să câștige titlul, nici Cupa Spaniei și nici UEFA Champions League, mandatul său oprindu-se după înfrângerea istorică în fața lui Bayern.Barcelona a încheiat sezonul 2019 - 2020, în care a fost antrenată de Ernesto Valverde și Quique Setien, din ianuarie, fără trofeu câștigat, lucru care nu s-a mai întâmplat de 12 ani.
Liga
Setien, la momentul adevărului după despărțirea de Barcelona! Ce spune despre 2-8 cu Bayern și Messi
01/11/2020 LA 09:39
Liga
Quique Setien îl contrazice pe Messi: "Barcelona poate câștiga trofeul Champions League"
19/07/2020 LA 08:01