În timp ce FIFA şi UEFA se întrec în declaraţii contradictorii privind reluarea campionatelor, din ce în ce mai mulţi jucători îşi doresc să se întoarcă pe teren. Până la acest moment, doar Olanda şi Franţa au anunţat că sezonul 2019-2020 nu se va mai relua. Spania, ţara cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire de coronavirus din Europa, se pregăteşte să reia antrenamentele, iar unii fotbalişti îşi asumă şi o eventuală infectare cu temutul virus.
Campion cu Barcelona anul trecut, mijlocaşul de 32 de ani Ivan Rakitic a declarat că este momentul să reînceapă campionatele. Croatul a mărturisit că fotbaliştii au o datorie morală faţă de oameni, "şi nu vorbesc doar din punct de vedere financiar, trebuie să ne întoarcem pe teren pentru a-i bucura pe oameni, pentru că se vorbeşte numai despre acest virus".
"Citesc numai despre criza financiară, despre calendare, de falimente, dar nu citesc nimic despre hobby-urile oamenilor. Franţa a anunţat că închide campionatul? Cred că nu este o reţetă care se aplică peste tot. Fiecare ţară acţionează în funcţie de situaţia în care se află", a spus Ivan Rakitic, potrivit Marca.
Liga
Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL
ACUM 19 ORE
În plus, mijlocaşul a declarat că i-a fost frică de virus, dar este pregătit să revină pe teren.
"Îmi asum riscul de a mă îmbolnăvi, pentru că vreau să joc. Spun acest lucru ştiind că riscul de a mă infecta este unul foarte mic, dar vreau să o fac şi pentru a demonstra solidaritate faţă de toţi cei care au muncit pentru noi din "primul minut" şi care continuă să o facă. Trebuie să jucăm, respectând regulile de igienă sanitară, ştiind că nu suntem în siguranţă 100%, aşa cum se întâmplă şi în cazul celorlalţi angajaţi. Şi cei care lucrează în supermarketuri au aceleaşi şanse de a se infecta cu virusul sau poate ei sunt şi mai expuşi decât vom fi noi. Ei îşi asumă acest risc şi vreau şi eu să mi-l asum", a mai spus Ivan Rakitic.
După 27 de etape scurse din La Liga, Barcelona este pe primul loc, cu 58 de puncte, cu două mai mult decât marea rivală, Real Madrid. În ultimele zile s-a vorbit despre posibilitatea ca sezonul să fie suspendat, iar catalanii să fie declaraţi campioni, lucru care ar genera cu siguranţă un mare scandal, având în vedere diferenţa minimă faţă de rivala din capitala Spaniei.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
22/01/2022 LA 09:49
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
21/01/2022 LA 08:46