Zinedine Zidane a surprins pe toată lumea cu 11-le de start din meciul pierdut aseară pe terenul Valenciei. Experimentele antrenorului francez s-au dovedit ineficiente, iar rezultatul de pe Mestalla a fost dezastruos pentru madrileni.
Potrivit jurnaliștilor de la Marca, decizia lui Zidane de a-i titulariza pe Marcelo și Isco în locul lui Mendy și Kroos i-a surprins până și pe jucătorii Realului, nu doar pe suporteri și pe specialiști.
Evident, jucătorii simt cel mai bine care dintre ei sunt mai în formă într-un anumit moment și tocmai de aceea lipsa lui Kroos și Mendy din prima echipă în meciul cu Valencia a adus o mare nemulțumire în sânul vestiarului madrilen. Zidane și-ar putea explica decizia prin faptul că a dorit să-i odihnească pe cei doi jucători, dar acest lucru este cel puțin ciudat, ținând cont că meciul cu Valencia era ultimul din această perioadă încărcată.
Liga
Toni Kroos, mesaj extrem de sugestiv cu privire la ajungerea lui Mbappe la Real Madrid
18/08/2021 LA 16:44
Mendy nu a fost folosit niciun minut pe Mestalla, deși a avut evoluții foarte bune în ultima vreme, iar Marcelo este tot mai departe de fotbalistul de acum câțiva ani. În plus, Mendy nici nu a fost convocat la naționala Franței, astfel că decizia lui Zidane este cu atât mai ciudată.
Toni Kroos a fost introdus pe final, când nu mai erau prea multe lucruri de făcut. Mijlocașul german a fost un punct fix la Real în ultimii ani, iar forma lui fizică nu indica faptul că ar avea nevoie de odihnă, cel puțin nu într-un meci așa important ca cel de la Valencia.

Zidane are tot mai multe probleme la Real Madrid

"Nu există nicio explicație pentru meciul făcut.", a declarat Zidane la finalul partidei. Chiar dacă francezul se bucură de un respect absulut din partea jucătorilor, deciziile luate în meciul de aseară i-au surprins total, iar acest lucru s-a văzut în evoluția echipei.
După golul marcat de Benzema, Realul a dispărut pur și simplu din joc, iar echipa părea că nu are nicio identitate, că jucătorii sunt străini unul de altul și că nu există niciun plan tactic. Acest lucru a fost sesizat de suporteri și specialiști, dar în timpul meciului au apărut și câteva cadre sugestive în care jucătorii vorbeau între ei și parcă nu înțelegeau ce se întâmplă.
La final, Zidane și-a arătat nemulțumirea față de jocul prestat și chiar dacă președintele Florentino Perez nu a fost în vestiar, tensiunea este una foarte mare în cadrul echipei.
În ultima perioadă, vestiarul Realului nu a arătat ca cel al unei adevărate campione. Isco a fost surprins nemulțumit că este folosit prea puțin, iar Benzema când îi spunea lui Mendy să nu-i mai paseze lui Vinicius. În plus, situația contractuală a lui Sergio Ramos este foarte delicată, căpitanul fiind în ultimul an de contract, iar până în prezent nu s-a ajuns la o înțelegere de prelungire.
Rămâne de văzut dacă Zidane va ști să gestioneze situația mai puțin obișnuită din momentul de față. Aceasta este o provocare imensă pentru francez, iar a doua jumătate a lunii noiembrie și începutul lui decembrie va fi o perioadă decisivă. O calificare în primăvara Champions League și o serie de rezultate pozitive în La Liga ar limpezi cu siguranță apele, dar în caz contrar orice este posibil, chiar și o plecare a lui Zidane, care pentru prima dată de când antrenează pe Bernabeu pare că a pierdut frâiele vestiarului.
Liga
După Ramos și Varane, încă un jucător important este aproape de despărțirea de Real! Unde este dorit
04/08/2021 LA 15:25
Campionatul European UEFA
Toni Kroos, atacat aspru de o glorie a fotbalului german pentru prestația de la EURO 2020
06/07/2021 LA 12:41