Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Raul Gonzalez și Joachim Low, posibilii înlocuitori ai lui Zidane la Real Madrid

Cosmin Cioboata

Publicat 31/03/2021 la 12:44 GMT+3

Real Madrid se pregătește deja pentru despărțirea de Zinedine Zidane. Tehnicianul francez mai are contract pe banca "galacticilor" până în vara anului 2022, iar conducerea de pe Santiago Bernabeu ia în calcul 2 variante, în cazul în care "Zizou" nu își va prelungi înțelegerea: Raul Gonzalez și Joachim Low.

Zinédine Zidane (Real Madrid)

Credit imagine: Getty Images

Zinedine Zidane a revoluționat jocul lui Real Madrid, reușind să conducă echipa către o performanță unică în istoria fotbalului: 3 trofee UEFA Champions League consecutive, în perioada 2016-2018.
Fostul internaționalul francez și-a început cariera de antrenor la academia Realului, iar în 2016 a fost instalat la cârma primei echipe. După 2 sezoane și jumătate de vis, Zidane s-a despărțit de "galactici", dar a revenit după mai puțin de un an de pauză, în primăvara anului 2019, ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate de echipă sub comanda lui Julen Lopetegui și Santiago Solari.
Zidane a redresat echipa și a reușit să câștige titlul în Spania în sezonul precedent. Acum, Real se află în cursa pentru un nou titlu, precum și pentru trofeul UEFA Champions League. Madrilenii vor juca în sferturile prestigioasei competiții cu Liverpool.
În vară, Zidane va intra în ultimul an de contract cu Real Madrid. Oficialii de pe Santiago Bernabeu și-ar dori ca francezul să continue pe banca tehnică, însă se gândesc și la ipoteza în care Zizou va refuza și va pleca.
Potrivit cotidianului As, conducerea Realului, în frunte cu președintele Florentino Perez, are pe listă două nume care l-ar putea urma pe Zidane la cârma echipei: Raul Gonzalez și Joachim Low.
Raúl González (Castilla)

Raul și Low, cele două alternative pentru postul de antrenor al lui Real Madrid, după despărțirea de Zidane

"Dublul plan B - Real anticipează o posibilă despărțire de Zidane, cu 2 candidați pentru banca tehnică: Low și Raul", titrează cotidianul As.
Raul Gonzalez a devenit o legendă pe Santiago Bernabeu, după ce a bifat 741 de apariții în tricoul Realului, ca jucător. La fel ca și Zidane, fostul atacant și-a început cariera de antrenor la academia Realului, în 2018.
Ibericul, aflat în prezent pe banca lui Real Castilla (echipa a doua) este considerat de multă lume principalul favorit să-i calce pe urme lui Zizou pe banca primei echipe, însă conducerea clubului mai ia în calcul o variantă: Joachim Low, selecționerul Germaniei.
Tehnicianul neamț și-a anunțat deja despărțirea de "Die Mannschaft" în această vară, după Campionatul European, și ar putea fi adus pe Santiago Bernabeu grație experienței sale uriașe.
Joachim Löw
Low a condus naționala Germaniei timp de 14 ani, reușind să câștige Campionatul Mondial în 2014, după un parcurs extraordinar.
Low a declarat cu ceva timp în urmă că este tentat să încerce o nouă experiență pe banca unui club, în special dintr-o altă țară, nu din Germania. Întrebat despre postul de antrenor al Realului, neamțul l-a descris drept "un job interesant pentru un tehnician".
Înainte să devină selecționer al Germaniei, Low le-a mai pregătit pe FC Frauenfeld, Stuttgart, Fenerbahce, Karlsruher, Adanaspor, Tirol Innsbruck și Austria Viena.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo