Decarul catalanilor a marcat un super-gol în minutul 73 al confruntării cu Osasuna, câştigată cu 4-0. Căpitanul Barcei a șutat minunat de la 16 metri la colțul lung, exact în vinclul porții. Messi i-a dedicat golul unicului Maradona. Atacantul Barcei a pregătit pe sub echipamentul de joc tricoul cu numărul 10 al echipei Newell's Old Boys, făcut celebru de "El Pibe de Oro" în sezonul 1993/1994. Messi a privit spre cer timp de câteva secunde, cu mâinile în aer.
Mateu Lahoz, centralul partidei, i-a arătat cartonaşul galben, iar gestul îl va costa pe super-starul sud-american şi 3000 de euro, amendă din partea federației.

Regretul lui Lahoz

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
”Când mi-am dus mâna în buzunarul din spate să scot cartonașul galben pentru Messi, m-a durut și pe mine. Cred că FIFA ar trebui să introducă și excepții la această regulă.
Când cineva își scoate tricoul pentru a susține cauze precum mișcarea Black Lives Matter sau să aducă un omagiu unei legende care a murit, jucătorul ar trebui iertat. Eu doar mi-am făcut treaba. Dar trebuie să recunosc că nu a fost cu plăcere. Maradona a fost un mare jucător, sper ca liga să anuleze acel galben pentru Messi”, a declarat Lahoz.
Golul marcat de Messi contra lui Osasuna are parte de o poveste aparte, în contextul în care reprezintă o coincidenţă incredibilă.
Concret, reuşita e o copie la indigo a singurului gol reuşit de Maradona în tricoul lui Newell's Old Boys. Într-un amical împotriva lui Emelec, pe 7 octombrie 1993, "El Pibe D'Oro" a reuşit să înscrie superb, iar Messi a reprodus, fără să vrea, evident, acel gol celebru.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59