Meciul cu Huesca a fost unul important pentru Leo Messi. Starul argentinian a ajuns la 767 de partide pentru Barcelona și i-a egalat recordul lui Xavi Hernandez.
Mai mult, superstarul Barcelonei a mai stabilit un record în meciul cu Huesca. Argentianul a ajuns la cota 20 în acest sezon cu golul marcat astăzi și a devenit singurul jucător cu cel puțin 20 de reușite în ultimele 13 sezoane.
Fotbal
Barcelona nu renunță ușor la Lewandowski! O nouă contestație depusă privind suspendarea polonezului
06/12/2022 LA 09:29
”Este o mare onoare să ajung la acest număr de meciuri jucate pentru Barcelona. Mulțumesc tuturor colegilor care mi-au fost alături în această călătorie, dar și familiei și prietenilor care mi-au fost aproape”, a scris Messi pe contul său de Instagram.
”Messi l-a egalat pe Xavi și este cel mai important jucător din istoria Barcelonei. Din fericire, încă e cu noi”, a declarat antrenorul Ronald Koeman după partidă.

MESSI, COLEG CU XAVI 11 ANI

Cei doi au împărţit acelaşi vestiar timp de 11 ani, Messi a debutat pentru prima echipă pe 16 octombrie 2004 împotriva lui Espanyol, în timp ce Xavi era deja un jucător consacrat pentru catalani. Însă, 2021 este anul în care Messi îl va depăşi pe Xavi la capitolul meciurilor jucate pentru spanioli.
În La Liga, Messi are 509 apariţii, 149 în Liga Campionilor, 79 în Cupa Regelui, 20 în Supercupa Spaniei, 5 în Campionatul Mondial al Cluburilor şi 4 în Supercupa Europei.
În cazul lui Xavi, acesta are mai multe partide decât Messi doar în UEFA Champions League, 170. În restul competițiilor, cifrele sale sunt puțin sub cele ale argentinianului, cu excepția Cupei Mondiale a Cluburilor.
"Îl văd pe Leo să joace fotbal până când vrea el, este rapid, puternic, este cu adevărat o fiară din punct de vedere fizic", spunea Xavi despre Messi.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
30/11/2022 LA 11:43