Reacția lui Victor Font, după ce a pierdut categoric alegerile pentru președinția Barcelonei

Nicu Savin

Actualizat 08/03/2021 la 11:46 GMT+2

Joan Laporta este noul președinte al Barcelonei, după ce i-a învins categoric la scrutinul de ieri pe Victor Font și Toni Friexa. Font, al 2-lea în opțiunile alegătorilor și-a recunoscut înfrângerea, dar a menționat că va continua să ajute clubul catalan pe viitor.

Victor Font

Credit imagine: Eurosport

Alegerile pentru postul de președinte de la FC Barcelona s-au închiat cu o victorie clară a lui Joan Laporta, cel care a mai ocupat această funcție între 2009 și 2015. Acesta a obținut un procent de aproximativ 60% din voturile exprimate, fiind urmat de Victor Font cu 30% și de Toni Friexa cu 10%.
După aflarea rezultatelor, Victor Font s-a arătat dezamăgit de înfrângere, dar s-a declarat mulțumit de felul în care s-a luptat în această campanie: "Avem un sentiment amar. Rezultatele nu sunt ceea ce ne așteptam, am muncit din greu pentru a câștiga, dar faptul că mii de catalani au înțeles că viitorul Barcelonei este legat de modul în care noi îl propunem, ne face să înțelegem că au fost plantate rădăcini foarte solide în această campanie. Credem că mesajul nostru a pătruns adânc."
Lupta electorală a fost una dură, dar la final toți cei 3 candidați și-au strâns mâna, fiind toți de acord că pentru un viitor strălucit e nevoie de unitate la clubul catalan.
"Barcelona merită! Viitorul Barcelonei trebuie să aibă în componență unitatea. Trebuie să ne unim forțele și să vâslim împreună. Este un lucru bun că toți ne dorim acest lucru. Trebuie să fim mândri de asta.", a declarat Font, citat de sport.es.
Leo Messi - Alegeri Barcelona

Victor Font: "Sper că Messi va fi convins să rămână la Barcelona"

Victor Font a făcut referire și la faptul că Messi și-a exprimat opțiunea electorală, sperând că starul argentinian va alege să continue la Barcelona și după acest sezon: "Acest lucru arată că Messi este preocupat de viitorul clubului. Sper că Messi va fi convins să rămână la Barcelona."
Unul dintre principalele puncte ale proiectului propus de Victor Font în campania electorală a fost aducerea lui Xavi ca antrenor. După înfrângerea de ieri, Font a spus că ar fi mândru dacă acest aspect va fi prioritar și pentru noua conducere administrativă a catalanilor: "Am fi încântați dacă acest pariu ar fi făcut și de noii conducători. Xavi este un atu unic al Barcelonei și sper că se va întoarce la Barça cât mai curând posibil."
În final, Font a menționat că va reflecta asupra acestei înfrângeri și va încerca să învețe din greșeli, dar dorința sa de a rămâne aproape de club rămâne în continuare intactă: "Este foarte devreme să vorbim despre ceea ce voi face pe viitor. Acum este timpul să reflectez, să învăț din această înfrângere, dar dorința mea de a ajuta clubul rămâne intactă, deși nu știu cum se va materializa pe viitor."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo