Clubul catalan neagă toate acuzele și anunță că fostul vicepreședinte va fi dat în judecată. Într-un interviu pentru RAC-1, Rousaud a punctat că "se simte trădat de Bartomeu", dând în vileag totodată o presupusă fraudă. "Așa se întâmplă când plătești un milion de euro pentru ceva care valorează 100.000. Nu știu cine a făcut asta, dar vă puteți face o idee", a spus Rousaud pentru RAC-1. Marca susține că fostul oficial se referă la banii plătiți de Barcelona pentru gestionarea rețelelor de socializare. În trecutul recent, discuția a fost dezbătută în presă, punctându-se că suma aferentă contractului depășea cu mult cât se cere pe piață pentru astfel de servicii.
Conform sursei citate, Barcelona ar fi împărțit suma de un milion de euro în facturi de câte 200.000 de euro, astfel încât acestea să aibă o valoare care să nu necesite aprobarea Consiliului de Administrație.
Poziția Barcelonei în legătură cu subiectul e una categorică: nimic din ce s-a speculat nu e real, iar clubul a angajat o firmă independentă care să facă un audit în acest sens. Rousaud va fi dat în judecată pentru prejudiciul de imagine adus prin dezvăluirile sale, văzute nefondate de conducerea blaugrana.
Liga
Roberto Carlos, dezvăluire în premieră, în ziua când a împlinit 47 ani: "Acest antrenor m-a distrus"
10/04/2020 LA 13:36
"Având în vedere acuzațiile grave și nefondate făcute în această dimineață de domnul Emili Rousaud, fost vicepreședinte al clubului, FC Barcelona neagă categoric orice acțiune care ar putea fi clasificată drept corupție și, prin urmare, își rezervă dreptul unor acțiuni penale pentru prejudiciul de imagine creat.
În acest sens, analiza serviciilor prestate pe rețelele sociale este supusă unui audit intens și independent de către PriceWaterhouseCoopers (PWC). Acesta este încă în desfășurare și, prin urmare, nu putem prezenta vreo dată, însă acestea vor fi folosite în instanță", se arată în comunicatul Barcelonei.

Ce spune Barcelona de demisii

Josep Maria Bartomeu, președintele clubului, le-a cerut demisia la 4 membri din Comitetul Director. Aceștia au decis să plece de la club, iar alți membri ai CA le-au călcat pe urme. Astfel, Comitetul Director a rămas cu 13 oameni.
Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elias, Josep Pont, Maria Teixidor și Jordi Calsamiglia au explicat decizia printr-o scrisoare publicată de Marca. Ei cer să aibă loc cât mai curând alegeri pentru un nou președinte la Barcelona.
În privința acestui subiect, clubul blaugrana a ținut să facă câteva precizări. Cum era de așteptat, Barcelona a evitat să considere criza drept una care să o afecteze structural și s-a mărginit să explice faptul că aceste măsuri sunt doar o consecință a situației din Spania, una extrem de grea din cauza coronavirus.
"Această remodelare a Consiliului de Administrație își propune să implementeze măsurile necesare pentru pregătirea viitorului clubului. Încercăm astfel să depășim criza generată de coronavirus și să finalizăm acțiunile din programul de management început în 2010 și planul strategic aprobat în 2015", se mai arată în comunicatul clubului.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
IERI LA 11:01
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
26/05/2022 LA 14:15