Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real a câştigat derbyul cu Atletico şi are 6 puncte peste Barcelona. Record defensiv pentru "albi"

Cristian Mihală

Publicat 01/02/2020 la 19:16 GMT+2

Real Madrid a făcut un pas important în lupta pentru titlul din Spania. Formaţia lui Zidane s-a impus cu 1-0 în derbyul cu Atletico Madrid.

Karim Benzema erzielt den Siegtreffer für Real Madrid

Credit imagine: SID

Derbyul capitalei Spaniei avea o însemnătate aparte pentru ambele echipe, dincolo de orgolii. Real avea ocazia să se distanţeze de Barcelona, scăpând totodată de al doilea cel mai dificil meci al sezonului. De partea cealaltă, formaţia lui Simeone îşi juca ultima carte de a mai rămâne în cursa pentru titlu, un eventual succes pe Bernabeu urmând a reduce ecartul faţă de lider la 7 puncte.
Partida a fost una destul de echilibrată, înscriindu-se în registrul aşteptat. Simeone s-a pus pe două linii, având ca principal scop să nu primească gol şi încercând să fie letal pe contra-atac. În schimb, Real a avut posesie, s-a apropiat destul de periculos de poarta lui Oblak, dar a lipsit o minte limpede care să finalizeze.
Asta până în minutul 56, când golgheterul Benzema a adus golul izbăvirii, la capătul unei pase a lui Mendy. Pe final, oaspeţii au forţat, Carrasco bifând primele minute de după revenire, însă tabela nu a mai fost modificată.
Benzema a înscris primul său gol contra lui Atletico Madrid, pe Bernabeu. Jucase de 15 ori pe teren propriu cu marea rivală din oraş, fără vreo reuşită.
Real Madrid a consemnat, odată cu partida de azi, un nou record în istoria sa în La Liga. Are cea mai bună defensivă, cu doar 13 goluri primite în 22 de etape. Precedenta bornă fusese de 14 goluri după tot atâtea runde (în sezoanele 1961-1962, 1964-1965 şi 1987-1988).
Real are în acest moment 6 puncte peste Barcelona, în fruntea clasamentului, cu menţiunea că formaţia blaugrana are un meci mai puţin disputat. Atletico Madrid, în schimb, a coborât pe 5, iar pentru ultimul loc de Champions League se anunţă o bătălie acerbă. În acest moment, nu mai puţin de patru echipe sunt separate de doar două puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo