Ultimul an a fost un fiasco pentru formația de pe Bernabeu. După trei Ligi ale Campionilor în 4 ani, a urmat reculul. Explicațiile țin de plecarea lui Ronaldo, de decizia lui Zidane de a renunța (ulterior, după aproximativ 9 luni, a revenit pe bancă), de lipsa de motivație din cadrul lotului, dar și de accidentări.
În stagiunea trecută, fotbaliștii din lotul Realului au suferit 50 de accidentări, iar acest lucru nu poate rămâne fără urmări la nivelul rezultatelor. Nici în acest moment, deși startul în La Liga a fost unul mult mai bun, situația nu este ideală.

Accidentările îi dau bătăi de cap lui Real Madrid și în sezonul 2019-2020

Liga
Hazard a refuzat o primă șansă de a pleca de la Real! Perez acceptase oferta de 40 de milioane de €
ACUM O ZI
Sezonul abia a început și deja 12 jucători au trecut prin infirmerie, notează Marca. Cele mai multe au fost leziuni musculare, care nu au necesitat o perioadă foarte lungă de recuperare, dar este limpede că e dificil pentru orice antrenor să găsească formula ideală în aceste condiții.
În aceeași perioadă, Barcelona a avut parte de doar 41 de accidentări, un detaliu care poate explica diferența de rezultate din ultimul an dintre cele două mari rivale.
"Mă deranjează acest aspect, normal, dar știu că sunt lucruri care se pot întâmpla la orice club. Trebuie să trecem peste asta cât mai repede", a spus Zidane, în conferința de presă de dinaintea partidei cu Osasuna.
În acest moment, doar Marco Asensio este absența de lungă durată din lotul lui Zidane. Luka Modric, Isco Ferland Mendy, Brahim Diaz și Marcelo au avut și ei probleme, dar e de așteptat să evolueze în viitorul apropiat.
După 6 runde din La Liga, Real se află pe locul 3, cu 11 puncte, dar și cu un meci mai puțin disputat. Dacă o va învinge astăzi pe Osasuna, gruparea blanco va reveni la 4 puncte avans față de marea rivală, Barcelona.
Liga
Real Madrid, în doliu! Legendarul Paco Gento s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
ACUM O ZI
Fotbal
Agentul lui Benzema a explodat la adresa FIFA după ce francezul a fost "exclus" din echipa ideală
IERI LA 05:17