Real Madrid este la câteva meciuri distanță de o performanță extraordinară. Madrilenii au șanse reale să câștige Champions League și La Liga în acest sezon, iar moralul jucătorilor lui Zidane este unul la cote înalte după rezultatele din ultima vreme.
Clubul în sine traversează însă o perioadă grea din punct de vedere financiar, la fel ca majoritatea grupărilor puternice din Europa. Din cauza pandemiei, veniturile au scăzut drastic în ultimul an, iar cheltuielile au rămas aproape la fel, astfel că bilanțul financiar arată pierderi considerabile.
Performanța trebuie totuși plătită, iar jucătorii unui club precum Realul au promise prime consistente pentru îndeplinirea obiectivelor. Totuși, aceștia au decis de comun acord să întindă o mână de ajutor clubului și să renunțe la primele din acest sezon.
La Liga
Real Madrid a perfectat transferul lui Endrick! Brazilianul, cel mai scump tânăr U20 din istorie
ACUM 6 ORE

Real Madrid, ajutată de jucători să treacă peste problemele financiare

Astfel, jurnaliștii de la abc.es notează că Realul va economisi aproximativ 30 de milioane de €. Suma reprezintă primele pe care ar fi trebuit să le încaseze jucătorii dacă ar fi câștigat Champions League și La Liga. Evident, atingerea acestor obiective nu e garantată momentan, dar elevii lui Zidane au decis să anunțe de acum că indiferent de cum se va încheia sezonul ei renunță la aceste prime.
Nu e prima dată când jucătorii Realului devin solidari în această perioadă grea. Aceștia au renunțat în sezonul trecut la prima pentru câștigarea campionatului și au acceptat reduceri salariale cu 10%, clubul econimisind în acest fel aproape 40 de milioane de €.
Real Madrid va juca cu Chelsea în semifinalele Champions League, dar până la meciul tur (27 aprilie) madrilenii vor încerca să urce pe primul loc în La Liga. Realul este la numai un punct în spatele lui Atletico și orice pas greșit al echipei lui Simeone poate fi taxat de "los blancos".
Primul pas în drumul către apărarea titlului în Spania poate fi făcut astăzi, când Realul joacă în deplasare cu Getafe, un meci în care , în special în zona defensivei.
https://i.eurosport.com/2021/04/16/3115295.jpg
Ligue 1
PSG, oferte în valoare de 93 milioane de euro refuzate! Puștiul minune, spre Real Madrid
IERI LA 11:50
La Liga
Real Madrid a renunțat de tot la Mbappe și are o țintă clară pentru 2023! Anunțul celor de la AS.com
06/12/2022 LA 09:32