Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid - Barcelona 2-0! "Galacticii", demonstrație de forță în repriza a doua

Cristian Mihală

Actualizat 02/03/2020 la 00:10 GMT+2

Real Madrid a învins-o pe Barcelona, scor 2-0, într-un meci care a bifat prima victorie a "galacticilor" în fața marii rivale în campionat, după patru ani. Pe Bernabeu, gruparea blanco nu îi mai învinsese pe catalani în La Liga de șase ani (toamna lui 2014).

Vinicius Junior of Real Madrid celebrates after scoring his team's first goal during the Liga match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on March 01, 2020 in Madrid, Spain

Credit imagine: Getty Images

A 180-a dispută din campionat între cele două formații (raportul victoriilor era egal, 72-72) a venit într-un moment nepotrivit pentru gruparea blanco. Ca și eliminată din Champions League, după eșecul de pe teren propriu, 1-2 cu City, formația lui Zidane a arătat încă de la ultimele meciuri din campionat că e departe de turația maximă. O înfrângere cu Levante și un egal cu Celta Vigo erau ultimele două rezultate ale "galacticilor", care nu doar că și-au văzut avansul față de Barcelona risipit, dar erau la două puncte de marea rivală înainte de partida directă.
De partea cealaltă, nici Barcelona nu e într-un moment ideal, dar formația blaugrana părea să aibă un ascendent în confruntările cu Real. Catalanii veneau după 4 victorii la rând pe Bernabeu, fiind singura formație din istoria La Liga cu o asemenea performanță.
Partida a început sub semnul echilibrului, dar oaspeții au început să fie tot mai periculoși, odată ce momentele de tatonare s-au terminat. Messi, în două rânduri, și Arthur l-au pus la grea încercare pe Courtois, care s-a descurcat admirabil. Dar cea mai mare ratare a primei părți i-a aparținut, probabil, lui Griezmann. Din centrul careului, nemarcat, francezul a luftat într-un moment în care avea de îndeplinit o simplă formalitate.
Real Madrid a cerut al doilea galben la Jordi Alba, în minutul 34 al confruntării. Reluările au arătat că arbitrul a luat decizia corectă.
Real Madrid nu a câștigat vreun El Clasico pe Bernabeu, când la cabine s-a intrat cu 0-0 la pauză. Ultima victorie după un scor alb în prima repriză data din 8 iunie 1991. De atunci, Barcelona s-a impus de 5 ori, iar alte trei partide s-au încheiat la egalitate, când, după 45 de minute, scorul a fost de 0-0.
Thibaut Courtois a fost omul primei reprize pe Bernabeu. Portarul belgian a reușit 30 de parade salvatoare în ultimele 36 de șuturi primite pe spațiul porții, în La Liga. În El Clasico de duminică seară, el a reușit trei intervenții decisive în primele 45 de minute.
Pentru prima oară de la transferul la Juventus, Cristiano Ronaldo s-a întors pe Bernabeu pentru a urmări o partidă a Realului.

Real Madrid respiră: metamorfoza din a doua repriză

Zidane a înțeles cu siguranță unde au greșit elevii săi în prima parte, iar la pauză a reușit să le transmită mesajul corect, astfel că în repriza secundă raportul de forțe din teren s-a inversat.
Isco a dat semnalul revirimentului în minutul 56, dar Ter Stegen a reușit o paradă impresionantă și a respins în corner. Mijlocașul spaniol a fost și mai aproape de gol în minutul 61, când lovitura sa de cap l-a depășit pe Ter Stegen, dar a fost scoasă de pe linia porții de Pique.
Forcingul Realului a continuat două minute mai târziu, când mingea a ajuns la Benzema, în careu, dar șutul său violent, din unghi, a trecut peste transversala lui Ter Stegen.
Niciodată în istoria unui El Clasico cele două partide dintr-un sezon nu s-au încheiat 0-0, iar tradiția a fost respectată și de data asta. Vinicius, cel mai dinamic jucător din ofensiva Realului, a finalizat în minutul 71, o pasă perfectă a lui Kroos, după ce noul intrat Braithwaite nu și-a acoperit bine zona. Trebuie spus că noul jucător al Barcelonei era să marcheze la prima fază, imediat după ce l-a înlocuit pe Vidal, și a părut că aduce un aer proaspăt în ofensiva catalanilor. Totuși, la faza golului, Braitwhaite a fost deficitar în apărare, iar marea rivală a profitat din plin.
La 19 ani, 7 luni și 18 zile, Vinicius devine cel mai tânăr jucător din acest secol care punctează într-un El Clasico. El a depășit recordul celui mai bun marcator din istoria derby-ului, Messi, care puncta pentru prima oară într-un Real - Barcelona la 19 ani și 259 zile.
Barcelona nu și-a revenit din șoc, întreaga repriză secundă fiind o demonstrație de fotbal a Realului. Catalanii nu au mai contat în atac, iar în prelungiri, când toți așteptau fluierul final, Mariano Diaz a stabilit scorul final, după un nou șut din unghi.
S-a terminat 2-0 într-o partidă care a consemnat primul succes al lui Zidane contra Barcelonei, ca antrenor, pe Bernabeu. Real revine pe primul loc, cu un punct peste marea rivală, și pare favorită la titlu, având un program ceva mai ușor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo