În acest sezon, doar rivala Atletico Madrid beneficiază de o apărare mai bună, echipa lui Diego Simeone încasând 11 goluri în primele 18 etape. Nimic surprinzător, în condițiile în care "los colchoneros" și-au făcut un renume din apărarea de fier avută, în ultimele sezoane.
Belgianul Thibaut Courtois, care a avut o perioadă mai puțin fastă în urmă cu jumătate de an, nu a primit gol în opt dintre cele 15 meciuri din La Liga. De asemenea, francezul Alphonse Areola a menținut poarta intactă într-unul dintre cele trei meciuri în care a fost utlizat în campionat.
În sezonul 1987/1988, Real Madrid, cu portarii Francisco Buyo, Agustin Rodriguez și Jose Manuel Ochotorena, reușea o performanță similară, încasând doar 12 goluri în primele 18 runde.
Fotbal
5 fotbaliști de peste 35 de ani care fac furori în fotbalul mare
ACUM O ORĂ
Singurele sezoane în care madrilenii au primit mai puține goluri, 11, au fost cele din 1961/1962 și 1971/1972, mai scrie sursa citată.
În ciuda acestei performanțe, Real Madrid nu are parte de un sezon perfect, clasându-se pe locul secund în campionat, cu 37 de puncte, la două lungimi de liderul FC Barcelona. De asemenea, echipa pregătită de Zinedine Zidane a încheiat grupa A din Liga Campionilor pe locul al doilea, sub Paris Saint-Germain, care i-a administrat un eșec drastic, scor 0-3, în meciul din Franța. Acest lucru i-a scos în față Manchester City, campioana Angliei, în optimile Ligii Campionilor.
Liga
Ancelotti, cucerit de Camavinga: "E complet. A-l avea în echipă înseamnă mult pentru Real Madrid"
ACUM 2 ORE
Fotbal
Ele sunt favoritele la cucerirea titlurilor în cele mai tari 5 campionate din Europa! Analiza CIES
ACUM O ZI