Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid se pregătește de o nouă eră "galactico" | Transferurile așteptate pe Santiago Bernabeu

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/11/2020 la 19:58 GMT+2

Colegii de la Eurosport UK ne prezintă rubrica săptămânală "Inside Football", unde sunt actualizate cele mai noi știri și informații din jurul echipelor importante din Europa.

Kylian Mbappe could join the ranks at Real Madrid (Inside Football)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ivan
Zinedine Zidane este unul dintre antrenorii de referință din istoria lui Real Madrid. Majoritatea tehnicienilor nu au rezistat mai mult de trei sezoane pe banca galacticilor și nu apucat să-și lase amprenta asupra clubului de pe Bernabeu. Francezul deja se numără printre cei mai de succes antrenori din istoria Realului, în special datorită celor trei trofee UEFA Champions League cucerite în sezoane succesive. Zidane a revenit pe banca galacticilor în 2019 și și-a trecut în palmares un nou titlu în La Liga în stagiunea precedentă. De cealaltă parte, Barcelona traversează o perioadă incertă și pare mai vulnerabilă ca niciodată. Real Madrid are astfel șansa să profite la maximum de momentul de slăbiciune al eternei rivale.
Pentru ca era cu Zidedine Zidane pe bancă să aducă și mai mai multe trofee în vitrina clubului, madrilenii trebuie să-și stabilească o strategie eficientă de transferuri. Francezul este adeptul mentalității “galactico” și își dorește să aibă la dispoziție cei mai buni jucători din lume. Totuși niciun nume nou nu a venit vara trecută pe Santiago Bernabeu.

Situația lui Kylian Mbappe

Real Madrid va avea nevoie să investească serios în transferuri în următoarea perioadă de mercato. Precum alte formații, galacticii au evitat să facă vara trecută vreo achiziție, din cauza impactului pandemiei de Covid-19 asupra finanțelor clubului. Madrilenii nu au regretat această decizie, dar consecințele ei s-au văzut în actuala stagiune.
Florentino Perez i-ar fi ofertat până acum pe Kylian Mbappe și Eduardo Camavinga, dacă fotbalul s-ar fi desfășurat în circumstanțe normale. Se speculează că cei doi francezi sunt principalele ține ale galacticilor pentru anul următor. Real Madrid își dorește să alinieze un prim XI plin de superstaruri. În acest sens, proiectul pentru aducerea lui Mbappe va fi lansat în curând. Mutarea sa pe Bernabeu a fost vehiculată de multă vreme, iar galacticii speră că vor dispune de resursele financiare necesare în momentul începerii negocierilor. Atacantul lui PSG este considerat jucătorul ideal pentru Real Madrid: o nouă vedetă care să-i încânte pe fanii de pe Santiago Bernabeu, în timp ce se luptă să devină cel mai bun din lume.
Kylian Mbappé (France)
PSG nu vrea să renunțe ușor la starul francez. Parizienii speră să prelungească înțelegerea cu Mbappe, însă sunt conștienți că acest lucru va fi dificil, mai ales în circumstanțele actuale. Sursele din interiorul clubului spun că oficialii lui PSG vor încerca să semneze noi contracte cu vedetele din echipa lui Tuchel. Formația de pe Parc de Princes va trebui să sacrifice astfel din activitatea de pe piața transferurilor, amănunt care nu este pe placul lui Kylian Mbappe. PSG va încerca să prelungească înțelegerile actuale și cu Neymar Jr, Juan Bernat și Angel Di Maria, dar parizienii au șanse mici să semneze noi contracte cu țoți cei menționați.
Pentru transferul lui Mbappe, Real Madrid va fi nevoită să facă eforturi financiare uriașe și este pregătită să-i ofere campionului mondial un salariu imens. Mbappe câștigă în prezent 375.000 lire sterline pe săptămână la PSG, dar Florentino Perez este gata să-i pună la dispoziție nu mai puțin de 500.000 de lire sterline pe săptămână. Cifrele vehiculate pot părea exagerate pentru un jucător de numai 21 de ani, însă vârful parizienilor este un potențial viitor câștigător al Balonului de Aur. Actuala sa înțelegere cu PSG îl plasează pe Mbappe pe poziția a patra în topul celor mai bine plătiți jucători din lume, fiind depășit doar de Neymar, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi. Pe lista lui Real Madrid se află și Erling Haaland, însă mutarea norvegianului depinde de evoluția situației atacantului de la PSG.

Eduardo Camavinga, noua senzație din Ligue 1

Eduardo Camavinga (18 ani) este printre cei mai curtați tineri jucători din lume, iar reprezentanții săi au urmărit îndeaproape interesul celor de la Real Madrid. Puștiul francez va intra în ultimul an de contract cu Rennes, iar suma vehiculată pentru transferul său este de aproximativ 40 de milioane de euro. Deși multe cluburi se luptă pentru semnătura sa, galacticii sunt încrezători că Eduardo Camavinga se va integra rapid în echipa lui Zidane.
Eduardo Camavinga #10 of Stade Rennais FC looks on during the UEFA Champions League Group E stage match between Stade Rennais and FC Krasnodar at Roazhon Park on October 20, 2020
În ultimele ferestre de transferuri, Real Madrid a căutat să achiziționeze tineri de perspectivă. Eder Militao, Vinicius Junior sau Rodrygo Goes sunt doar câteva dintre numele care sunt așteptate să “explodeze” în următoarele sezoane.
Eden Hazard a venit pe Santiago Bernabeu cu statutul de vedetă, dar belgianul a avut probleme de adaptare din cauza accidentărilor. Fanii rămân totuși optimiști că evoluțiile lui Hazard se vor ridica la nivelul așteptărilor și la suma sa imensă de transfer, care poate ajunge și până la 130 de miloane de lire sterline.

Rămâne Pogba o opțiune pentru Real Madrid?

Francezul de la Manchester United traversează o perioadă complicată pe Old Trafford. Cu toate acestea, mijlocașul “diavolilor roșii” este în continuare un jucător valoros. Real Madrid urmărește de mult timp prestațiile francezului și este pregătită să lanseze o ofertă oficială la sfârșitul acestui sezon. Zidane este un admirator al jocului lui Pogba și și-a exprimat în multe rânduri dorința de a-l aduce pe mijlocașul lui Manchester United pe Santiago Bernabeu. Pogba va fi printre cei mai curtați jucători din următoarea fereastră de transferuri, iar Real Madrid este cu siguranță interesată de serviciile sale. Va fi totuși complicat pentru galactici să-i aducă pe Mbappe, Poga și Camavinga în aceeași perioadă de mercato, dar nu imposibil.
Tour d'Europe - Florentino Pérez, Zlatan Ibrahimovic et Paul Pogba sont à l'honneur dans ce nouveau numéro
Situația mai multor jucători din lotul actual este de asemenea incertă. Sergio Ramos, Isco, Marcelo, Luka Modric și Luka Jovic se numără pe lista posibilelor plecări. Despărțirea de cei menționați anterior poate fi o adevărată lovitură pentru Zidane. Pe de altă parte, galacticii vor avea la dispoziție un buget mai mare pentru achiziționarea noilor staruri.
Zinedine Zidane pare omul potrivit să ducă proiectul lui Florentino Perez mai departe. Francezul va avea totuși multe obstacole de înfruntat, iar drumul către un nou trofeu UEFA Champions League este mai dificil ca niciodată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo