Împrumutat de la Santos, fundașul central de 27 de ani se aștepta ca primul său contact cu Europa să fie cu totul altul. Apărătorul spera să aibă evoluții constant bune și să își găsească ulterior un contract la un club de prim plan din Spania.
După doar câteva luni, însă, țara în care a ajuns se confruntă cu probleme grave din cauza coronavirus. Duminică a fost atins un nou prag negativ, 624 de pacienți pierzându-și viața și alți 5564 fiind declarați pozitiv la testul pentru COVID-19 (cu 31% mai mulți decât sâmbătă). În total, există 80.110 cazuri, Spania urmând să depășească din acest punct de vedere China, țara în care a apărut virusul și locul unde trăiesc 1,4 miliarde de oameni.
Situația a devenit disperată, iar Fabian Noguera a vorbit în presa din țara natală despre ceea ce se întâmplă în Spania. În fața unor astfel de momente de cumpănă, nicio țară nu e pregătită, independent de cât de bine pus la punct e sistemul de sănătate.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
"În urmă cu 15 zile, nimeni nu credea că așa ceva e posibil. Nu mi-am imaginat că aș putea trăi așa ceva în lumea civilizată.Când te gândești la Europa, ai impresia că lucruri precum siguranța și sănătatea n-ar trebui să te îngrijoreze. Dar realitatea e alta, trăim o situație extrem de complicată", a povestit Fabian Noguera pentru Ole.
La situația teribilă din Spania a contribuit și pasivitatea autorităților. În Ponferrada, regiunea El Bierzo, locul unde locuiește Noguera, 400 dintre cei 60.000 de locuitori au fost diagnosticați cu COVID-19.
S-au luat măsuri mult prea târziu, astfel că în acest moment în multe locuri din Spania lucrurile par scăpate de sub control. Nimeni nu a anticipat că se va ajunge aici, astfel că măsurile de prevenție au lipsit cu desăvârșire până în urmă cu 2-3 săptămâni.
"Măsurile preventive au lipsit. Oamenii își trăiau viețile normal, până de curând. Iar acum, spitalele sunt în colaps, iar doctorii din Madrid nu mai fac față îmbolnăvirilor”, adaugă Fabian Noguera.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59