Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reconstrucția lui Zinedine Zidane pe Santiago Bernabeu

Cosmin Cioboata

Publicat 07/10/2019 la 11:44 GMT+3

Sezonul trecut a reprezentat un fiasco total pentru Real Madrid după ce “galacticii” au terminat abia pe locul al treilea în campionat și au fost eliminați în “optimile” UEFA Champions League de către revelația Ajax Amsterdam.

head coach Zinedine Zidane of Real Madrid looks on prior to the Audi cup 2019 3rd place match between Real Madrid and Fenerbahce at Allianz Arena on July 31, 2019 in Munich, Germany.

Credit imagine: Getty Images

Ca urmare a perioadei nefaste prin care a trecut clubul, președintele Florentino Perez l-a adus înapoi pe Zinedine Zidane, cu care Real reușea să câștige trei trofee UEFA Champions League consecutive, în perioada 2016-2018.
Revenirea lui Zidane a venit ca o vestă de salvare pentru fanii madrileni și, în acelaș timp, ca un nou început pe Santiago Bernabeu, după un sezon negru al clubului care a cucerit 33 de titluri în Spania. Managerul francez n-a venit singur. Odată cu el a adus modificări importante la nivelul lotului. Cea mai importantă achiziție pe care Real a realizat-o în această vară este Eden Hazard, adus de la Chelsea în schimbul a 100 milioane de euro. Mijlocașul belgian va fi ajutat în atac de către alți doi nou-veniți: vârful Luka Jovic, pentru care conducerea de pe Bernabeu i-a plătit 60 milioane de euro lui Eintracht Frankfurt și Rodrygo, jucător de numai 18 ani, adus în schimbul a 45 milioane de euro de la Santos.

Bale s-a împăcat cu Zidane înaintea noului sezon

Odată cu sosirea celor trei jucători ofensivi, lucrurile păreau din ce în ce mai rele pentru Gareth Bale, cu care Zidane nu s-a înțeles foarte bine din momenul revenirii sale pe banca tehnică. Cu toate acestea, înaintea primului meci de campionat cu Celta Vigo, managerul Realului a spus că va conta pe mijlocașul galez în sezonul viitor.
picture

Gareth Bale et Zinedine Zidane

Credit imagine: Getty Images

“Credeam că va pleca în această vară (n.r. - Bale), dar este încă aici pe Bernabeu și voi conta pe el, la fel cum voi conta și pe ceilalți jucători din lot. Mă aștept ca toți jucătorii să-mi îngreuneze munca în privința alegerii primului 11.”, a declarat Zinedine Zidane înaintea partidei de la Vigo.
Așadar, în atacul Realului lucrurile par să se miște în direcția cea bună. Nici în apărare situația n-arată deloc rău pentru “los blancos”, după venirea fundașului central Eder Militao de la FC Porto (50 milioane de euro) și a fundașului stânga Ferland Mendy de la Olympique Lyon (48 milioane de euro). Odată cu transferul celor doi jucători de 24 și 21 de ani, concurența va fi acerbă și în linia defensivă a Realului. Pentru moment, Marcelo pare să aibă prima șansăla postul de titular, după accidentarea francezului Mendy.
Zidane a vorbit despre situația lui Marcelo, aflat de 12 ani pe Bernabeu:
“A jucat foarte puțin în sezonul trecut, deși a realizat lucruri fenomenale pentru acest club. Întotdeauna vom avea nevoie de Marcelo la forma cea mai bună. Este un jucător pe care îl aprecieze foarte mult!”, a spus Zidane despre fundașul brazilian.

James Rodriguez s-a întors de la Bayern Munchen

James Rodriguez este un alt nume pronunțat în această varăde fanii lui Real Madrid, după ce columbianul a revenit din împrumutul la Bayern Munchen. Mijlocașul ofensiv s-a întors la Real după două sezoane petrecute la campioana Germaniei în care a marcat 14 goluri în 43 de meciuri. La conferința de presă dinaintea meciului cu Celta Vigo, Zinedine Zidane a spus:
“James se află într-o formă bună în acest moment. Sunt foarte încântat de întoarcerea sa la Real!”, a spus antrenorul lui Real despre mijlocașul columbian.

Pogba și Neymar au șanse mici să ajungă pe Bernabeu

Întrebat de probabilitatea ca Neymar și Pogba să ajungăla Real Madrid, Zidane a răspuns pe scurt:
“Pogba este jucătorul lui Manchester United și trebuie să respectăm acest lucru. Neymar nu se află în acest moment la Real Madrid, iar eu sunt preocupat numai de cei care sunt la club.”, a explicat managerul de 47 de ani.
Este clar căReal Madrid s-a ocupat intens de aducerea unor jucători care pot face diferența în noul sezon, atât în campionat, cât și în UEFA Champions League. Zidane este un antrenor extraordinar, lucru pe care l-a demonstrat în primul său mandate pe Santiago Bernabeu. Francezul are în acest moment jucători de clasă mondială, cu care poate jongla în alcătuirea echipei.
Real Madrid va debuta în noul sezon din campionatul Spaniei pe terenul lui Celta Vigo, pe 17 august. Derby-ul cu Barcelona este programat pe 27 octombrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo