Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Revoluție" la Barcelona! Cei 4 jucători de care Koeman vrea să scape în iarnă

Cosmin Cioboata

Actualizat 06/11/2020 la 11:26 GMT+2

Barcelona își va afla în această iarnă noul președinte, după demisia lui Josep Maria Bartomeu. Între timp, Ronald Koeman analizează foarte atent piața transferurilor și pregătește o "revoluție" pe Camp Nou, la nivelul lotului.

Ousmane Dembélé și Antoine Griezmann

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a început modest noua stagiune din La Liga. După 6 meciuri disputate, formația catalană se află pe locul 12, la 7 puncte în spatele liderului Real Sociedad. În schimb, trupa blaugrana este lider în grupa G din UEFA Champions League și se află la un pas de calificarea în optimi.
În ciuda poziției din Champions League, jocul Barcelonei a "scârțâit" în multe momente în ultimul meci, cu Dinamo Kiev. Catalanii au învins la limită trupa lui Mircea Lucescu, scor 2-1, însă puteau fi egalați pe final. Deși a venit pe Camp Nou decimată de COVID, formația ucraineană i-a pus mari probleme Barcei, iar acest lucru a tras un nou semnal de alarmă pentru Ronald Koeman.
Koeman simte în continuare că are nevoie de întăriri în primul "11", atât în apărare, cât și în faza ofensivă. Potrivit Mundo Deportivo, tehnicialul olandez și-a făcut deja planul pentru perioada de mercato din iarnă, în urma căreia își dorește să aducă doi jucători noi: Eric Garcia (19 ani), fundașul central al lui Manchester City, și Memphis Depay (26 de ani), atacantul lui Lyon.
Cei doi s-au aflat în vizorul Barcelonei în ultimul an, însă, din cauza problemelor financiare generate de pandemie, oficialii catalanilor n-au putut să plătească sumele cerute în schimbul lor. Lucrurile s-ar putea schimba în iarnă, dacă Barca va reuși să vândă câțiva jucători.

Cei 4 jucători aflați pe picior de plecare de la Barcelona

Potrivit jurnaliștilor iberici, Koeman a alcătuit deja lista cu jucătorii de care vrea să scape în iarnă:
Ousmane Dembele (23 de ani) - Atacantul francez continuă să fie doar rezervă la Barcelona, deși și-a demonstrat valoarea în debutul noului sezon. Totuși, Koeman consideră că nu a fost îndeajuns pentru un jucător pe care s-au plătit 120 milioane de euro. Manchester United și Juventus sunt cele două echipe care și-au exprimat interesul în serviciile campionului mondial din 2018.
Martin Braithwaite (29 de ani) - Vârful danez a fost adus mai mult ca o soluție de "avarie" la începutul anului, în momentul în care Luis Suarez a suferit o accidentare destul de gravă. Braithwaite nu s-a adaptat pe Camp Nou, reușind să înscrie un singur gol pentru formația blaugrana în puținele sale apariții.
Junior Firpo (24 de ani) - Fundașul stânga, adus vara trecută de la Real Betis, n-a bifat vreo apariție pentru Barca în noul sezon din La Liga. Firpo a îndeplinit până acum rolul de rezervă a lui Jordi Alba. Între timp, catalanii l-au transferat de la Ajax pe puștiul Sergino Dest (20 de ani), care a impresionat în primele sale minute în tricoul blaugrana.
Apărătorul american, convocat în premieră și la națională, poate evolua atât în banda stângă, cât și în dreapta. Din acest motiv, șansele ca Junior Firpo să mai poată prinde minute pe Camp Nou sunt extrem de mici.
Carles Alena (22 de ani) - Mijlocașul crescut la academia Barcelonei a fost împrumutat în sezonul precedent la Real Betis, iar acum catalanii își doresc să-l vândă definitiv în iarnă pentru a-și crește veniturile. Alena a bifat numai 8 minute în noua stagiune sub comanda lui Koeman, iar o despărțire de Barca pare cel mai probabil scenariu.
Premier League program
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo