În 1995, Massimo Moratti a preluat frâiele lui Inter și avea în plan să construiască o echipă care să domine Europa. Primele transferuri făcute de milardar au fost Paul Ince, Javier Zanetti și un anume Roberto Carlos, un fundaș de bandă care impresiona la Palmeiras cu viteza sa, dar și cu șutul extrem de violent și precis.
Totuși, singurul său sezon pe Giuseppe Meazza nu a fost unul care să anticipeze ce fotbalist urma să devină Roberto Carlos. Asta și pentru că Roy Hodgson, antrenorul de atunci al nerazzurrilor, a considerat că jucătorul era prea indisciplinat tactic pentru a juca fundaș stânga. Brazilianul urca prea mult în atac și uita să acopere zona, astfel că tehnicianul a decis să îi dea sarcini preponderent ofensive.
În cele din urmă, marea șansă a carierei lui Roberto Carlos s-a numit Fabio Capello. Acesta a făcut tot posibilul să îl transfere în vara lui 1996 pe Bernabeu, iar legenda fundașului stânga brazilian a început de acolo. A evoluat în 584 de meciuri pentru madrileni, având o rată de goluri incredibilă pentru un fundaș: 71 de reușite.
Liga
Benzema a fost jefuit în timpul meciului dintre Real Madrid și Elche! Anunțul presei din Spania
ACUM 9 ORE
Întrebat despre cel mai dificil adversar din carieră, brazilianul a surprins puțin. În sensul în care l-a nominalizat pe Figo, cel care i-a fost coleg o bună bucată din carieră. Dar, înainte ca portughezul să semneze cu formația de pe Bernabeu, cei doi s-au duelat câteva sezoane în El Clasico, pe vremea când lusitanul îmbrăca tricoul Barcelonei.
Am avut mulți adversari dificili, dar cred că cel mai bun fotbalist pe care a trebuit să îl marchez a fost Luis Figo. A fost un jucător grozav, excelent, era foarte dificil să anticipezi ce urma să facă. Era imposibil de marcat | Roberto Carlos.
  • Pe Bernabeu, Roberto Carlos a cucerit patru titluri (1996–97, 2000–01, 2002–03, 2006–07) și trei Ligi ale Campionilor (1997–98, 1999–2000, 2001–02). La nivel de națională, performanțele lui au fost la fel de impresionante. Finalist la Mondialul din 1998, Roberto Carlos și-a luat revanța 4 ani mai târziu, când a devenit campion mondial. A câștigat de două ori Copa America (1997 și 1999) și a fost desemnat al doilea în cursa pentru Balonul de Aur în 2002. În două rânduri (2002 și 2003) a prins echipa anului în viziunea UEFA, care l-a desemnat în respectivii ani de fiecare dată "cel mai bun fundaș din lume".

Marcelo, urmașul lui Roberto Carlos

În 2007, Roberto Carlos și Real Madrid și-au separat drumurile, după mai bine de un deceniu. Legendarul fundaș stânga a contribuit însă din plin la ascensiunea viitorului titular indiscutabil al clubului.
Chiar în anul acela, Real îl transfera pe un puști de 18 ani, Marcelo, de la Fluminense. Roberto Carlos l-a adoptat imediat și a încercat să îi ghideze pașii în fotbal și să îl facă să devină responsabil și conștient de locul unde a ajuns.
"Am vorbit mult cu Marcelo, încă din primele sale zile la Real Madrid. I-am explicat unde a ajuns și că trebuie să tragă din greu, pentru că poate ajunge foarte ușor pe străzi dacă nu e serios. În fiecare zi, a devenit mult mai bun. Joacă de atâția ani pe Bernabeu, face parte din istoria acestei grupări. El a ascultat sfaturile mele, dar și-a creat singur povestea în fotbal. Pentru că a înțeles că trebuie să fie serios și să dea totul. Pentru el, pentru cariera lui. A arătat mereu calitate, a avut un spirit de luptător impresionant, e un adevărat fenomen", a mai spus Roberto Carlos.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Condusă acasă cu 2-0 de Elche, Real Madrid s-a salvat și a egalat în prelungiri!
ACUM 21 ORE
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
IERI LA 12:33