De Boer cunoaște bine atât clubul, pentru care a evoluat între 1999 și 2001, cât și noul antrenor despre care a spus că și-a îndeplinit visul ajungând la cârma echipei catalane: "A fost visul său, iar până la urmă a venit oportunitatea și cred că este logic că a acceptat. El a explicat că a fost a treia șansă pe care a avut-o și că nu a vrut să mai aștepte."
În ceea ce privește restructurarea din temelii a lotului Barcei, De Boer e sigur că noul antrenor va ști să gestioneze situația: "Barcelona nu a câștigat nimic în acest an, iar ceea ce trebuie să facă este să câștige din nou. Este un moment bun pentru Koeman de a veni la echipă, dar trebuie să ia decizii importante cu privire la cei care trebuie să plece și la cei care rămân. Este o decizie foarte dificilă, dar am foarte multă încredere în el."
Despre stilul de joc pe care echipa îl va practica echipa sub conducerea lui Koeman, De Boer a spus că va fi unul bazat pe posesie (așa cum a spus și Koeman la conferința de presă de la prezentarea sa): "Koeman are o idee clară despre fotbalul său, este clar în ce direcție vrea să meargă și este foarte direct. Nu este un antrenor care să atace ca un nebun, știe că trebuie să te aperi ca grup și ca echipă. Pentru mine are multe idei bune despre fotbal."
Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei de la Cupa Mondială, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona
IERI LA 19:54
https://i.eurosport.com/2014/12/08/1367747.jpg

De Boer: "Koeman seamănă cu Van Gaal. Nu se teme să lase jucătorii buni pe bancă"

Până la Koeman, Barcelona a mai avut de-a lungul timpului antrenori olandezi, iar De Boer crede că Ronald Koeman se aseamănă cel mai mult cu Loius Van Gaal: "Cred că arată mai mult ca Van Gaal. Direct, clar în deciziile sale și, de asemenea, nu are îndoieli cu privire la tactica sa și la jucători. Nu se teme să lase jucătorii buni pe bancă dacă nu dau randament."
Evident, fostul jucător al Barcelonei a fost întrebat și despre Lionel Messi, despre care presa a speculat în ultima vreme că ar putea pleca de la Barcelona: "Messi este încă unul dintre cei mai buni jucători din lume. Oamenii urmăresc doar ultimul meci împotriva lui Bayern, dar Messi a avut jocuri foarte bune în acest an. Koeman trebuie să creeze o echipă în jurul lui Messi și trebuie să caute cei mai buni jucători și cea mai bună echipă pentru Messi. Dar nu doar pentru Messi , pentru că toate mingile către el sunt marea problemă. Cu Neymar în echipă, rivalii nu s-au concentrat numai la Messi, dar acum ei doar asta fac. Anul acesta Barcelona a suferit mult la acest capitol, pentru că ceilalți jucători nu au făcut diferența. În cazul lui Griezmann cred că nu l-au folosit bine. La naționala Franței și la Atletico a demonstrat calități excepționale, dar trebuie să-și găsească locul la Barcelona."
Cupa Mondială FIFA
Alertă în lotul Argentinei înainte de sferturile Cupei Mondiale! Un titular s-a accidentat
IERI LA 19:28
Cupa Mondială FIFA
Edi Iordănescu a dezvăluit cu cine ține la Mondial! Selecționerul l-a taxat pe Cristiano Ronaldo
IERI LA 10:21