Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Koeman a găsit înlocuitorul ideal pentru Suarez! Ce atacant vrea să aducă olandezul la Barcelona

Cosmin Cioboata

Actualizat 21/08/2020 la 17:36 GMT+3

Ronald Koeman a fost numit recent pe banca Barcelonei, iar acum pregătește o reconstrucție serioasă pe Camp Nou.

Luis Suarez, atacantul Barcelonei

Credit imagine: Getty Images

Prima sarcină a fost să discute cu Lionel Messi în privat, pentru a-l convinge să continue la Barca. Apoi, tehnicianul olandez le-a transmis oficialilor catalani că vrea să-l aducă pe Memphis Depay (26 de ani) ca înlocuitor pentru Luis Suarez (33 de ani), anunță RAC1.
Koeman vrea să aducă un suflu nou la echipă, iar conaționalul său de la Olympique Lyon pare să fie principala țintă pentru faza ofensivă, în această fereastră de mercato. Depay a avut un sezon extraordinar la formația franceză, alături de care a ajuns până în semifinalele UEFA Champions League. Atacantul a marcat de 15 ori în 22 de apariții, iar acum ar putea bifa transferul carierei.
Potrivit sursei citate, Koeman își dorește un înlocuitor pe măsură pentru Luis Suarez, despre care se zvonește că va ajunge în această vară la Ajax, echipa care l-a lansat în fotbalul mare. În prezent, Depay este cotat la 44 milioane de euro de transfermarkt.com, sumă mai mult decât acceptabilă ținând cont de forma actuală și calitățile fantastice ale olandezului.
Koeman visează la un trio ofensiv Messi - Griezmann - Depay, cu internaționalul francez în centrul atacului, ci nu în bandă, așa cum a fost utilizat de Quique Setien în sezonul precedent.

Koeman vrea să aducă la Barcelona doi internaționali olandezi

În cazul în care transferul se va realiza, Depay se va întâlni la Barcelona cu Frenkie de Jong, colegul său de la națională. De asemenea, Koeman și-l dorește la formația catalană și pe Donny van de Beek, un alt mijlocaș olandez crescut de Ajax. Koeman a lucrat cu Memphis Depay și Dony van de Beek la naționala batavă, pe care a pregătit-o în ultimii 2 ani.
Până să ajungă să-i transfere pe cei doi internaționali olandezi, Barcelona l-a prezentat ieri pe Pedri. Formația catalană l-a cumpărat pe tânărul de 17 ani de la Las Palmas, formația spaniolă din liga secundă, în schimbul a 5 milioane de euro.
Tânărul atacant a marcat de 4 ori în 37 de apariții în sezonul precedent, iar oficialii de pe Camp Nou își pun mari speranțe în talentul său. Catalanii vor decide în următoarea perioadă dacă Pedri va fi folosit la prima echipă încă din sezonul 2020/2021 sau îl vor trimite sub formă de împrumut la o echipă mai slab cotată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo