Ronald Koeman a ajuns la Barcelona într-un moment dificil, când clubul are nevoie de o restructurare, iar situația de la nivelul conducerii a fost mai tensionată ca niciodată. Tehnicianul olandez a fost nevoit să-și întrerupă contractul cu naționala Olandei pentru a ajunge pe banca catalanilor și a recunoscut că pandemia l-a ajutat într-o oarecare măsură.
"Prima dată m-au contactat în ianuarie, dar le-am spus că nu pot lăsa naționala cu câteva luni înainte de EURO. Apoi, amânarea Campionatului European pentru anul viitor a schimbat perspectivele. Poate că dacă nu ar fi fost pandemia, ar mai fi trebuit să aștept câțiva ani pentru a deveni antrenorul Barcelonei.", a declarat Koeman pentru revista Barcelonei, citat de As.com.
https://i.eurosport.com/2020/12/09/2952009.jpg
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
ACUM 21 ORE

Ronald Koeman: "Șansa de a antrena Barca a fost acum sau niciodată"

Antrenorul olandez a admis că a avut coronavirus, dar a suferit și un infarct în primăvară, iar aceste lucruri l-au făcut să-și reconsidere gândirea și să vadă oferta Barcelonei din vară ca pe ultima șansă de a antrena pe Camp Nou: "M-am simțit prost (n.r. în perioada când avea Covid-19) în sensul că nu mă simțeam bine, eram foarte obosit, aveam febră, noaptea eram mai rău, dar nu era foarte grav. Însă aveam senzația că nu mă simt bine. Apoi, în mai, a fost acea problemă cu inima și când ți se întâmplă astfel de lucruri viața se schimbă puțin.
În cazul meu, cu micul infarct pe care l-am avut mi-a schimbat modul de gândire. Poate că șansa de a antrena Barca a fost acum sau niciodată. Am 57 de ani, sunt antrenor de mulți ani și nici nu vreau să ajung să antrenez la 70 de ani. Momentul a fost acum."
În finalul interviului, Koeman a vorbit și despre situația adiministrativă de la echipă, menționând că o echipă are nevoie de liniște pentru a avea succes: "Este foarte complicat pentru că nu ai nimic în mâinile tale. Orice echipă are nevoie de o anumită liniște pentru a reuși."
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
IERI LA 14:15
Bundesliga
Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor
26/05/2022 LA 06:45